НА УКРАЇНСЬКИХ ПОШТОВИХ МАРКАХ ПРЕДСТАВЛЕНО НЕТІШИН

Львівською дирекцією Українського державного поштового під­приємства «Укр­пошта» випущено дві марки,  присвячені Нетішину, зокрема, його вулиці Висоцького.

Цьогоріч було доведено, що вулиця Висоцького у нашому місті, яка була заснована на початку 1987 року, на сьогодні вважається першою у світі ( у різних державах зафіксовано майже чотири десятки вулиць). Напередодні 30-річчя від дня смерті  барда та актора, в Нетішині в урочистій обстановці було відкрито пам’я­тний знак на честь першої вулиці у світі, яка носить його імя. Ця подія набула міжнародного резонансу і знайшла відображення у публікаціях періодичних та електронних видань багатьох країн.

На церемонії відкриття пам’ятного знака був присутній молодий дослі­дник творчості Володимира Висоцького зі Львова Олександр Садовський, який зібрав документальний матеріал про нетішинську вулицю. Згодом в нього виникла ідея засвідчити  її першість у міжнародній традиції топоніміки, було проведено консультації із фахівцями «Укрпошти». Вони запропонували скористатись такою послугою поштовиків, як «власна марка» - основна, яка  випускається у комплекті із мар­кою-купоном.

Львівські поліграфісти виготовили два види марок. На одній зображено пам’ятний знак, який було відкрито по вулиці Висоцького 20 липня 2010 року (автор - наша землячка Світлана Бегутова-Лелях), на іншій представлено будівлю ЗАТ «ПриладСистеми», на якій встановлено пам’ятний знак. На кожному випуску зазначено - «м. Нетішин».

Основною маркою у кожному комплекті є «Оранта-Переможниця», яка є одним із атрибутів популяризації нашої держави на міжнародному рівні. Марки мають офіційний поштовий статус.

Тираж цих випусків порівняно невеликий. Вони стануть бажаними для багатьох філателістів у нашій державі та за її межами.

Олександр Шустерук