Технічні засоби НТЦ в надійних руках

Лабораторія технічних засобів НТЦ покликана забезпечити належну технічну підтримку обладнання, яке знаходиться на обслуговуванні навчально-тренувального центру ХАЕС. Це принтери та сканери, комп’ютери і мережа зв’язку, електрообладнання, різні прилади і системи. Працівники цього підрозділу обслуговують електрообладнання низки тренажерів,  зокрема цеху   ТАВ, перевантажувальної машини, трена­жера-­зварювальника тощо.

 Очолює цю службу І. П. Пінчук, який цьогоріч відзначатиме 20-річчя в якості працівника Хмельницької АЕС. Після закінчення відомого універсистету ім.Баумана він вісім років працював у відділі автоматизованих систем управління (нині СІТ). Дванадцять років тому Іван Петрович переводиться в НТЦ і очолює названу лабораторію. Комп’ютерну техніку знає до гвинтика і чіпа, постійно вдосконалює навички, слідкує за підвищенням кваліфі­кації підпорядкованих йому працівників, вміло організовує роботу підрозділу. Стопами батька планує піти син Олександр, який нині навчається на третьому курсі Вінницького політехнічного універсистету.

 Найстарший у підрозділі праці­вник – Сергій Миколайович Скурідін, - в атомній енергетиці все життя. Зай­мався лагодженням обладнання Запорізької, Южно-Української    та Рівненської АЕС. З 1986 по 1993 рік на Хмельницькій АЕС опікувався налагодженням систем управ­ління захисту реактора. Далі – інженер лабораторії НТЦ, якому підкоряються найскладніші електронні системи. Відзначений урядовими нагородами. Пишається, що дочка Наталія обрала факультет кібернетики універсистету ім.Шевченка, де навчається на першому курсі.

А Петро Василюк лише ступив на стезю працівника АЕС. Після закінчення Севастопольського уні­верситету атомної енергетики та промисловості він опановує складові ремонту обладнання НТЦ. Ще один молодий працівник підрозділу – Олександр Марунько. У нього за плечима факультет кібернетики НТУУ-КПІ, дворічний досвід роботи безпосередньо в лабораторії. Справу розуміє, до обов’язків ставиться сумлінно.

З певним багажем трудового стажу ще один інженер лабораторії Роман Нікіфоров. Крім виробничих навантажень має громадські, адже обраний заступником голови ради молоді НТЦ. Перед цим плідно працював у Раді молоді станції, забезпечував інформаційне на-повнення діянь молодіжної органі­зації.

Отже, сплав молодості і досвіду дозволяє колективу виконувати завдання, покладені на підрозділ.

Віктор Гусаров

На знімку:  колектив лабораторії технічних засобів НТЦ ХАЕС

Фото  автора