Радуйся, світ

У розпал новорічно-різдвяних свят учні хорового відділу міської школи мистецтв дали концерт під назвою «Христос народився і весь світ нині звеселився». На нього прийшли не тільки батьки й друзі учнів, послухати колядки, які того вечора складали основу виступу, побажали багато нетішинців. Звучали як добре відомі широкому загалу різдвяні пісне­співи, так і менш поширені. Глядачі з подивом відкрили нові таланти, справедливо зауваживши, що співаки-початківці нітрохи не уступають старшим учням, котрі встигли заявити про себе на малих і великих сценах України та поза її межами. Підкорили своїм голосом Анастасія Ковалінська, Інна Айсіна, Тетяна Соколець, Дарія Демчук. Мурашки бігали по тілу від проникливої гри юного флейтиста Владислава Соболевського. Основну ж частину концерту виконали хористи, виступило цього разу три колективи різних вікових категорій. Зі всіма наполегливо й професійно займається художній керівник та диригент хору Олександр Гурєєв. Викладач вміє і любить працювати з дітьми, репертуар насичений і різноманітний, рівень виконання досить пристойний. Молодий педагог стверджує, що навчати дітей мистецтву співу – велике задоволення, знаходить в цьому відраду і повертається після занять додому на крилах радості і щастя. Треба сказати, що його старання і самовіддача мають колосальний ефект, і наставник, і самі хористи мають чим гордитися, зважаючи на свої досягнення, та йти до нових вершин.

Олександр Володимирович займається не тільки з дітьми, він керує хором у церкві святої Параскеви, цей колектив також виступив на вечорі. А наостанок всі разом заколядували «Добрий вечір тобі, пане-господарю», зал залюбки приєднався до цього дійства.

Програму концерту, яка включала більше, як двадцять творів, виконали вихованці Олександра Гурєєва, Іванни Сиваківської, Людмили Маначинської, Наталії Горбової, Тетяни Федорчук. Акомпанували дітям Галина Айсіна і Оксана Зінов’єва, текстову «канву» підготувала ведуча Інна Доля. Слова вдячності за чудовий вечір висловили керівник освітньої галузі в Нетішині Марія Моцик та заступник генерального директора ВП ХАЕС з економіки та фінансів Альвіна Шестак.

Ольга Сокол

Фото Галини Косік