Звіт про роботу комісії з організації оздоровлення

персоналу при ПК ВП ХАЕС за 2010 р.

Комісія з організації оздоровлення персоналу складається з одинадцяти осіб - представників основних підрозділів ВП ХАЕС. Чисельний склад комісії був затверджений на засіданні профспілкового комітету ВП ХАЕС. Головою комісії є член профспілкового комітету Наталія Михайлівна Коломійчук. Заступник голови комісії - Петро Григорович Сайко та секретар  -  Валентина Сергіївна Козяр.

Згідно з прийнятим графіком роботи комісії засі­дання проводяться другого та четвертого четверга кожного місяця об 11.00 в приміщенні профспілкового комітету чи конференц-залу. Протягом року комісією було проведено тридцять засідань, з них двадцять чотири планових та шість позапланових. Протягом року комісією розглянуто одна тисяча сто шістдесят сімдесят чотири заяви членів профспілки та розподілено одна тисяча триста п’ятдесят дві путівки на санаторно-курортне лікування та сімейний відпочинок. На засіданнях членами комісії проводився попередній розподіл путівок згідно з поданими заявами працівників підрозділів, а також остаточний перегляд заяв та протоколів (де враховані зміни, що відбулися в процесі повідомлення працівникам про виді­лення їм путівок) попереднього засідання. Про­во­дився підрахунок заяв працівників, яким з відповідних причин було відмовлено у виділенні путівки. Також проводився аналіз щодо потреби придбання додаткових путівок на літній сімейний відпочинок в період на липень-серпень та на санаторно-курортне лікування членам профспілки, які перебувають на диспансерному обліку та мають рекомендації фахівців за результатами проведених планових медичних оглядів.

Проведено аналіз щодо кількості заяв пенсіонерів - членів профспілки ВП ХАЕС на оздоровлення та санаторно-курортне лікування з метою планування кошторису на наступний рік. Також проводився розрахунок витрат на придбання питної води для планових заправок кулерів промислових приміщень.

В листопаді на засіданні комісією розглянуто «Перспективний календарний план роботи та кошторис витрат комісії з організації оздоровлення членів профспілки ППО ХАЕС на 2011 рік» та звіт роботи комісії за 2010 рік, представлений до розгляду головою комісії.

Члени комісії ставились з повною відповідальні­стю до покладених на них обов“язків і всі засідання проводилися практично в повному складі комісії. 

Наталія Коломійчук,

голова комісії


Звіт  про  роботу  комісії  з  фізкультурно-масової     роботи  ППО  ХАЕС  за  2010 рік

Склад комісії з фізкультурно-масової роботи – 13 чоловік.

Робота членів комісії проводилася за напрямками: сімейного дозвілля; роботи з оперативним персоналом та іншими спортивними організаціями; з молоддю та  в спортивних секціях; з організації та проведення цехових змагань та Спартакіади серед цехів.

Робота інформаційного та агітаційного характеру.

За поточний рік проведено 14 засідань комісії, та 4 розширених засідання КФМР та фізкультурного активу.

Робота КФМР спільно з СК «Енергетик» ППО Хмельницької АЕС протягом року була  направлена на виконання Закону України «Про фізичну культуру і спорт», Постанови КМУ «Про затвердження Державної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007 - 2011 роки», Заяви ДП НАЕК «Енергоатом» щодо кадрової політики в розділі збереження працездатності та здоров’я, забезпечення повноцінного відпочинку і професі­йної реабілітації персоналу.

Протягом року працівники підрозділів та спортсмени СК «Енергетик» ППО ХАЕС взяли участь у  таких фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходах:

XIX Всеукраїнська Спартакіада серед спортивних клубів та провідних колективів фізичної культури промислових підприємств і організацій промислової сфери та транспорту - II загальнокомандне місце;

• Вища аматорська ліга  України з волейболу серед  чоловічих команд - II місце;

• Змагання з видів спорту у цехах та підрозділах ВП ХАЕС (команди НТЦ, ТЦ, ЕРП, ТрЦ, ЦТАВ, КГ, ЕЦ, ГТЦ, РЦ) - взяли участь 530 працівників ВП ХАЕС;

• X Спартакіада серед цехів та відділів ВП ХАЕС. До програми увійшли 11 видів спорту: футзал, шахи, шашки, баскетбол, волейбол, настільний теніс, легка атлетика, плавання, гирьовий спорт, більярд, нарди. Взяли участь 1124 працівники ВП ХАЕС;

• XIX традиці­йний турнір з футзалу серед цехів та відділів ВП ХАЕС на приз газети «Перспектива»;

• 7-й традиці­йний турнір з волейболу серед ветеранів (Старокостянтинів, ХАЕС, Острог);

• особиста першість з риболовлі серед працівників ВП ХАЕС (січень, березень, червень, липень, грудень).

Проведено низку заходів до Дня фізичної культури і спорту: 4-й традиційний легкоатлетичний пробіг, нагородження знаком «Лицар спорту» та відзначення кращих спортсменів міста.

Здійснено сплави по річці Горинь.

Проведено фізкультурно-масові заходи, приурочені до: Міжнародного жіночого дня, Дня Перемоги, Дня молоді, Дня Конституції, Дня Незалежності України, Дня енергетика.

Діють 73 групи здоров’я та загальної фізичної підготовки з видів спорту: футзал, шахи, шашки, баскетбол, волейбол, гандбол, великий та настільний теніс, плавання, пауерліфтинг, армспорт, бадмінтон, спортивні танці, легка атлетика, плавання, гирьовий спорт,  в яких займаються 1655 чоловік. Проведено спортивний конкурс «Мама, тато і я – спортивна сім’я».

Відбулись чемпіонати, Всеукраїнські та обласні турніри, в яких взяли участь представники ХАЕС  з таких видів спорту:

- настільний теніс:  традиційний рейтинговий турнір «ТОП - Регіон» (лютий, м. Нетішин);

- волейбол: міжобласні турніри серед чоловічих та жіночих команд (березень, грудень; м. Нетішин та протягом року у м.Новоград-Волинський, м. Хмельницький, м. Рівне, м.  Житомир, м.Тернопіль).

- футзал: міжобласні турніри та чемпіонат Хмельницької області (міста Нетішин,  Рівне,  Хмельницький);

- баскетбол: чемпіонати міста  та Хмельницької області (протягом року);

- легка атлетика: XXI Міжнародний легкоатлетичний пробіг пам’я­ті героїв Чорнобиля (квітень, Славутич);

- пауерліфтинг: чемпіонат України (м.Трнава, Словаччина, Р.Медведчук, - 1 місце); чемпіонат Європи, Р.Медведчук, - 1 місце, В.Чорнобай – 1 місце.

Степан Пенчук,   

голова КФМР 

ЗВІТ ОРГАНІЗАЦІЇ МОЛОДІ
ПЕРВИННОЇ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ АЕС

про роботу  за період з 12 грудня 2009 року по 3 грудня 2010 року – час між конференціями Організації.

Діяльність ОМ ППО ХАЕС регламентувалась Положенням «Про Організацію молоді Первинної профспілкової організації ХАЕС» із змінами, внесеними конференцією ОМ ППО ХАЕС 12 грудня 2009 року.

До складу ОМ ППО ХАЕС входить двадцять одна організація молоді підрозділів. Кожна органі­зація молоді підрозділу має свою раду за аналогією профспілкового цехового комітету ППО ХАЕС. До складу рад організацій молоді підрозділів входять голови профспілкових цехових комітетів відповідних підрозділів, а голови рад організацій молоді підрозділів входять до складу профспілкових цехових комітетів ППО ХАЕС.

В рамках постійно діючого керівного органу ОМ ППО ХАЕС – Ради – були сформовані групи: з організаційної та  інформаційної роботи; по взаємодії з комісіями; із захисту соціально-економічних прав молоді; з виробничого навчання  та захисту трудових прав.

Протягом звітного періоду групою з організаційної та інформаційної роботи здійснювалась наступна поточна робота: документування діяльності ОМ ППО ХАЕС (ведення протоколів засідань, підготовка виписок преміювання, перевірка положень про проведення змагань і т.п.); контроль виконання прийнятих рішень; контроль за дотриманням органами ОМ ППО ХАЕС положень, регламентів та інших документів, які регулюють діяльність ОМ ППО ХАЕС; ведення облікового складу всіх органів ОМ ППО ХАЕС на основі прийнятих рішень, відображених в протоколах і постановах органів ОМ ППО ХАЕС; аналіз актуальності документів і рішень, діючих в ОМ ППО ХАЕС, висунення пропозицій змін і доповнень; контроль за фінансуванням і розподілом премій; консультаційна допомога органам ОМ ППО ХАЕС.

За звітний період проведено 14 засідань РОМ ППО ХАЕС, в свою чергу Президією Ради ОМ ППО ХАЕС проведено 5 засідань. Протоколи проведених засідань зберігаються в профспілковому комітеті ППО ХАЕС, де з ними можуть ознайомитись всі бажаючі.

За звітний період  проведено чотири розширених засідання РОМ ППО ХАЕС, які проводились в кінці кожного кварталу. На цих засіданнях голови комісій звітували про проведену відповідними комісіями протягом кварталу роботу та анонсували заплановані на наступний квартал заходи.

Голова ОМ ППО ХАЕС у звітному періоді взяв участь майже в усіх засіданнях ПК ППО ХАЕС, де відстоював інтереси Організації.

13-14 грудня 2009 року Організацією молоді ППО ХАЕС  організовано і проведено традиційний молодіжний форум працівників атомної енергетики та промисловості „Активна зона – 2009”, в якому взяли участь представники всіх атомних станцій України.

16-18 квітня 2010 року делегація Організації молоді ППО ХАЕС взяла участь  у ІІІ з’їзді Організації молоді Атом­профспілки.

В період з жовтня по грудень 2010 р. в орга­нізаціях молоді підрозділів ОМ ППО ХАЕС були проведені загальні збори організацій або конференції в залежності від чисельності членів органі­зацій молоді підрозділів.

Протягом листопада 2010 р. проводилась організаційна робота з підготовки до проведення форуму «Активна зона-2010».

У звітному періоді, як і раніше, пріоритетним завданням з інформаційної роботи було доведення інформації до рядових членів Організації. Для цього використовувалась щотижнева газета ВП ХАЕС «Перспектива», веб-сайт Організації (http://omhaes.ilink. com.ua), постійно працює адреса електронної пошти ОМ ППО ХАЕС molodiegxaes@mail.ru.

Деякі заходи, що проводились Організацією, висвітлювались в нетішинській молодіжній газеті «Час молоді», на сторінках газети Нетішинської міської ради «Нетішинський вісник».

Об’яви про заплановані ОМ ППО ХАЕС заходи розвішувались на дошках оголошень ХАЕС, а також в інформаційних кутках виробничих дільниць через представників рад молоді підрозділів.

Час від часу телестудія ВП ХАЕС робила репортажі про заходи ОМ ППО ХАЕС та брала інтерв’ю у голови ОМ ППО ХАЕС, які після цього демонструвались по телебаченню м. Нетішин.

Протягом всього звітного періоду даною групою ОМ ППО ХАЕС робився і збирався фото- і відеоматеріал про заходи Організації з метою подальшого їх використання у виробництві презентаційних речей.

Протягом звітного періоду групою взаємодії з комісіями здійснювалась робота з комісіями. На засі­даннях даної групи обговорювались та приймались рішення щодо проведення різноманітних заходів для ОМ ППО ХАЕС.

 Групою  захисту соціально-економічних прав молоді Ради ОМ ППО ХАЕС була організована низка семі­нарів для молодіжних активістів на профспілкову тематику. Серед активістів були голови та заступники голів організацій молоді підрозділів та комісій ОМ ППО ХАЕС. Семінари проводились для вирішення конкретних проблем, які виникали перед ОМ ППО ХАЕС. Всі семінари проводив атестований тренер-викладач Олексій Миколайович Ущаповський.

У 2010 році для активістів ОМ ППО ХАЕС  проведено 4 семінари на тему: «Защита социально-экономических и трудовых прав членов Организации молодёжи ППО ХАЭС» для визначення пріоритетних напрямків роботи Організації.

Основні завдання, поставлені на даних семі­нарах,  – оптиміза­ція роботи з виконання профспілкових завдань Організації молоді та обговорення виробничих і профспілкових проблем, що мають практичне значення для учасників семінару. У звітному періоді даною групою РОМ ППО ХАЕС також надавались індивідуальні консультації членам Органі­зації. Голова групи регулярно брав участь у   засіданнях житлово-побутової комісії ПК ППО ХАЕС.

Група регулярно вела інформування молоді про нормативно-правові аспекти отримання і розподілу житла в гуртожитках, новинки законодавства про гуртожитки.

Група підтримувала основний пріоритет діяльності Ради ОМ ППО ХАЕС, а саме :« Здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки».

Група з виробничого навчання та захисту трудових прав  у звітному періоді організовувала цехові конкурси професійної майстерності між молодими працівниками підрозділів із спеціальностей, передбачених конкурсами професійної майстерності для молодих працівників ДП НАЕК «Енергоатом» в 2010 році.

Протягом звітного періоду був підготовлений список посад, які пропонуються для проведення конкурсів професійної майстерності серед молодих працівників в 2011 році.

19 лютого  проведені конкурси наукових доповідей серед молодих працівників ВП ХАЕС.

7-9 жовтня 2010 року були організовані і проведені конкурси професійної майстерності серед молодих працівників ДП НАЕК «Енергоатом».

Діяльність комісії ОМ ППО ХАЕС з культурно-масової роботи  у звітному періоді відображена у таблиці.

Відвідування Ізяславської школи – інтернат до Дня Святого Валентина, Острозької спеціалі­зованої школи-інтернат, привітання учасників бойових дій до Дня Перемоги, зустріч дітей-сиріт спеціалізованої Ізяславської школи-інтернат, з метою святкування Дня захисту дітей, відвідування Ізяславської школи-інтернат,- складові шефської роботи у звітний період.

Комісією ОМ ППО ХАЕС із спортивної роботи   у звітному періоді була проведена робота з підготовки і участі делегації ОМ ППО ХАЕС 17-20 вересня 2010 року у спартакіаді ОМ Атомпрофспілки та спортивних змаганнях «ATOMSTRONG­MEN».

Також комісією постійно, протягом звітного періоду, надавалась допомога в організації та проведенні цехових спортивних заходів.

Окремо протягом звітного періоду велась робота в організаціях молоді підрозділів, які працювали згідно з своїми планами роботи. Звіти про це були окремо озвучені на проведених звітних загальних зборах або конференціях підрозділів і абсолютно всі отримали задовільну оцінку. В основному, в підрозділах велась спортивна, культурно-масова, шефська робота, організація конкурсів професійної майстерності.

 

ЗВІТ про роботу комісії

з соціально-економічного розвитку

за 2010 рік

Робота комісії з соціально-економічного розвитку (надалі КСЕР) в 2010 році проводилась відповідно до «Положення про постійну комісію профкому первинної профспілкової організації Хмельницької АЕС з соціально-економічного розвитку».

Протягом 2010 року КСЕР було проведено 11 засідань, в яких брали участь наступні члени комісії: Д.В. Міщенко, О.М. Богуш, І.М. Дмитришин, В.О. Новіткевич, Ж.В. Смірнова,  В.В. Ройко та С.Б. Ярмолюк.

Члени комісії СЕР брали участь: у підведенні підсумків виконання Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» за 2009 рік, провели розгляд проекту наказів «Про введення підсумованого робочого часу на період ППР-2010 блоків №№ 1, 2», «Про розробку та погодження посадових інструкцій» та винесли ряд зауважень, які змогли захистити інтереси трудового колективу; у формуванні та розгляді постановчої частини звітної конференції трудового колективу з виконання Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» за 2009 рік; провели розгляд протоколу організаційного засідання робочої комісії з підготовки змін та доповнень до Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» на 2010-2011 роки від 26-29 квітня 2010 р., протоколів засідань профспілкового комітету ДП НАЕК «Енергоатом» та президії ПК ДП НАЕК «Енергоатом».

Також членами КСЕР були розглянуті пропозиції адміністрації щодо внесення змін у колективний договір ДП НАЕК «Енергоатом» та його додатки.

Крім вище вказаного, КСЕР формувала у членів профспілки сумлінне ставлення до праці та сприяла зміцненню трудової, виробничої і технологічної дисципліни шляхом участі членів у засіданнях дисциплі­нарної комісії ВП ХАЕС, організовувала роботу комісії з оперативного контролю виконання колективного договору, Галузевої угоди і правил внутрішнього трудового розпорядку зі сторони профспілкового комітету ВП ХАЕС.

Дмитро Міщенко,

голова комісії з соціально-економічного розвитку                       ППО ХАЕС

 

 

ЗВІТ про роботу комісії

з організаційно-масової роботи

та  інформації ПК ХАЕС за 2010 рік

За звітний період комісією проводилась наступна робота:

 проведено 13 засідань комісії;

надано методичну допомогу цеховим профспілковим комітетам в організації роботи;

здійснювався контроль за дотриманням вимог ведення документації цеховими комітетами;

перевірено 7 цехових організацій;

спільно з іншими комісіями готувалась інформація про роботу профспілкової організації;

велась  база даних по нагоро­дж­еннях в розрізі підрозділів та членів профактиву;

на розгляд профспілкового комітету готувались матеріали та виносились пропозиції щодо морального та матеріального заохочення працівників ХАЕС та профспілкового активу;

розглядались питання та надавались пропозиції профспілковому комітету щодо прийому в члени Атомпрофспілки та дотримання вимог Статуту.

Людмила Гуц,

 голова КОМРіІ

 

Звіт за 2010 рік

житлово-побутової комісії

Проведено 32 засідання, розглянуто 65 заяв, знято 9 працівників з черги з покращенням житлових умов.

Поставлено на чергу:  загальну – 39 чоловік, першочергову – 9; позачергову – одну людину.

Проведено 2 виїзди на обстеження житлових умов.

Розподілено два під’ їзди 505 будинку (72 квартири): загальна черга – 47 квартир; першочергова – 6   квартир; позачергова – 12 квартир; кваліфікованим   спеціалістам – 7  квартир.

Вадим Яхимович, голова ЖПК