Звіт про роботу комісії  з реформування заробітної плати  та структурних змін за 2010 рік

Комісія складається з п’яти осіб. Голова комісії є членом профспілкового комітету. Проведено 10 засідань.

Протягом року розглянуті накази про виплату премії за результатами роботи за місяць. На засідання комісії запрошувались голови цехкомів та представники трудового колективу для детального розгляду ситуації, що приводить до зняття премії працівникам.

Члени комісії брали участь в роботі груп з розгляду наказів про введення в дію графіків роботи персоналу, наказу про преміювання до Дня енергетика та в комі­сіях з виконання колективного  договору. Проводився розгляд заяв та звернення членів ППО із зауваженнями та пропозиціями з питань, пов’язаних із заро­бітною платою.

Олена Хоменко, голова КРЗПіСЗ ППО ВП ХАЕС

 

ЗВІТ про роботу комісії з правового захисту членів профспілки за 2010 рік

За звітний період комісією з правового захисту проведено 14 засідань. Розглянуто: шість звернень і заяв членів профспілки, проведено їх юридичний аналіз, надані висновки і рекомендації для написання відповіді головою ПК;

п’ять проектів наказів за поданням генерального директора ВП ХАЕС М.С. Панащенка і за дорученням профкому, які також проаналізовані юридично, надані висновки і рекомендації профкому щодо погодження або непогодження проектів наказів в залежності від змісту проектів наказів.

Комісією розглянуто доручення профкому про внесення змін і доповнень до Положення про діяльність екскурсійного сектора ККМР, витяг з протоколу № 14 спільного засідання адміністрації і цехового комітету ТЦ.

Надавалися консультації при зверненнях працівників з проханням надання правової допомоги при отриманні направлення на додаткове медичне обстеження; двом членам профспілки надана правова допомога при складанні позовних заяв до міського суду з оскарження постанов в справах про адміністративні правопорушення. Проведено ряд усних правових консультацій з різних напрямків життєдіяльності.

Протягом звітного періоду комісія постійно співпрацювала з головним спеціалістом відділу правової роботи ЦК Атомпроф­спілки В.М.Кучинським.

Юрій Ковальчук,       голова комісії       з правового захисту


Звіт про роботу комісії з культурно-масової роботи за 2010 рік 

Комісія з культурно-масової роботи діє відповідно до «Положення про постійну комісію профкому первинної профспілкової організації Хмельницької АЕС з культурно-масової роботи», затвердженого протоколом засідання ПК №008 від 18  травня  2007р.  Комісія складається з 8 секторів: організаційного, сектору організації дозвілля, загального, екскурсійного, туристичного, концертного, виставкового та інформаційного. Кількісний склад комісії - 15 чоловік.

Протягом 2010 року проведено 19 засідань, на яких вирішувалися основні організаційні питання та проводився аналіз виконаного. Засідання ККМР проходять у відкритому режимі, тобто на них можуть бути присутні всі члени ППО ХАЕС. Щовівторка та щочетверга з 14.00 до 15.00  проводиться запис охочих взяти участь в запланованих комісією заходах, детальна інформація про які заздалегідь вивішується на дошках оголошень та публікується в газеті «Перспектива». Для популяризації діяльності комісії та зацікавлення працівників ХАЕС в активному та змістовному дозвіллі про роботу комісії публікуються статті, випускаються фото-стінгазети. При комісії також функціонують клуби та гуртки, а саме: студія танцю, клуб «Козацька слава», клуб «Інтелект» та віртуальний клуб «Хобі».

В поїздках вихідного дня взяли участь 95 працівників та членів їх родин. Це люди, котрі полюбляють активний відпочинок та провели вихідні на лижах або сноубордах, дихаючи чистим повітрям засніжених  Карпат.

Традиційно до Дня виведення військ з Афганістану комісія з культурно-масової роботи провела  турнір з кульової стрільби, в якому взяли участь близько 160 чоловік. Не дивно, що з кожним роком рівень майстерності учасників зростає завдяки таким тренуванням та бажанню покращити власний результат. Цей захід є не лише змаганням, але й стимулом для особистого самовдосконалення.

До Дня захисника Вітчизни для працівників ХАЕС був організований перегляд вистави Рівненського обласного драматичного театру, яку відвідало близько 300 чоловік.

До 8 Березня проведений концерт: „Даруємо матусі свято”. Цей захід, ставши традиційним, викликає захоплення юними даруваннями, які наважуються брати в ньому участь. Подивитись концерт прийшло близько 600 чоловік. Душевність та чудові номери у виконанні діточок наповнили серце кожної людини,  присутньої в залі, теплом та любов’ю.

Завдяки старанням членів комісії 1 квітня не обійшлося без сміху – був організований конкурс гумористичних стінгазет, переможці якого отримали грошові винагороди. Кількість учасників приємно вразила. Кожен намагався висвітлити через гумористичний сюжет не тільки робочу атмосферу, але й проблемні питання свого підрозділу і станції в цілому. Біля деяких стінгазет (можна відзначити роботи таких підрозділів як СІТ, ЕЦ, ГТЦ) люди «чергували» впродовж всього робочого дня, деякі приводили своїх колег, щоб ще раз з ними усміхнутись та поринути в світ, знайомий з дитинства - світ сміху та безтурботності. Споглядаючи такі зразки творчості, розумієш, що на роботі присутня не лише напружена виробнича дисципліна, але й атмосфера, яка може підняти настрій, дасть зрозуміти,  що життя не таке вже  й суворе, як здається, треба просто вміти, захотіти розгледіти цю гумористичну перлинку в буденності.

Другий рік поспіль мотоциклісти Хмельницької АЕС освоюють нові маршрути по рідній землі та розповідають жителям України про мирну атомну енергію.  Не дочекавшись потепління та кинувши виклик відступаючим морозам, до 24-ї річниці Чорнобильської трагедії вони побували в зоні відчуження, щоб вшанувати пам’ять загиблих під час аварії. За час чотириденної подорожі байкери взяли участь в заходах, присвячених річниці аварії, що проходили в м. Славутич в ніч з 24 на 25 квітня, побували з екскурсіями на ЧАЕС та в м. Прип’ять, відвідали краєзнавчий музей.  Знайомство з членами місцевого мотоклубу залишило незабутні враження, теплі спогади та бажання знову зустрітись, адже господарі організували  гостинну зустріч, провели чудові екскурсії по місту та місцях, звідки починалась історія Славутича.

 Другий маршрут пролягав в сторону Карпат. Влітку байкери перейняли естафету від туристів ХАЕС святкувати день Незалежності на Говерлі, таким чином продовживши багаторічну традицію та з гордістю встановили прапор із символікою ХАЕС на найвищій точці нашої держави. Сприятливі погодні умови на диво радували всі дні пробігу. Подолавши близько 1700 кілометрів за чотири дні, під час подорожі вони відвідали багато цікавих місць західної України, зокрема: Червоноград (найбільший водоспад на території рівнинної України), Яремче, Ділове (географічний центр Європи), Солотвино, Хуст, Довге, Міжгір’я, Синевір, Берегово, Мукачево, Ужгород, Середнє, Сваляву, Урич. Про ці подорожі місцевий мотоклуб «Енерджі», членами якого є працівники ХАЕС, закінчує монтувати відеоролик.

Восени комісія з культурно-масової роботи організувала акцію «Зелений коридор». Вздовж дороги (від мосту через р. Горинь до НТЦ) було висаджено другий ряд дерев. Окрім озеленення міста ця подія носила й  виховний характер, адже в ній взяли участь не лише працівники ХАЕС, але й їхні діти. Вразила кількість учасників, які взяли участь в акції – близько 80 чоловік. Всім, навіть наймолодшим, були вручені іменні сертифікати учасника акції «Зелений коридор».

Цього року 4 підрозділи ХАЕС (ЦРБ, ХЦ, ЦДПРВ, СІТ) святкували ювілеї. Для них профспілковим комітетом були виділені кошти, а комісією організовані та проведені концерти або культурно-розважальні програми під час ювілейних вечорів відпочинку.

Окремо варто виділити культурний відпочинок працівників ХАЕС. Найбільшою популярністю користувалися поїздки до Рівненської зали камерної та органної музики.  Не залишилися поза увагою атомників і спектаклі, театральні вистави та  фестивалі.  Загалом в поїздки, організовані концертним сектором комісії,  з’їздило 479 людей. Були проведені поїздки до Умані, Львова, Києва, Почаєва, Кам’янця-Подільського та Первомайська. Всі поїздки завжди користувалися попитом серед шукачів нових вражень та людей, котрі люблять подорожувати. Також слід відзначити нові екскурсійні маршрути, освоєні цього року атомниками, це: Луцьк, Ужгород, Мукачево, Золочів. Під час дводенної подорожі за новим маршрутом «Львів – Ужгород - Мукачево» було і відвідування Львівського аквапарку, яке залишило незабутні враження у сміливців. Прихильники старовини мали можливість відвідати музеї народної творчості в Ужгороді та с. Рокіно. Популярні також сімейні поїздки на Шацькі озера, цього року щасливчиків, які побували там на відпочинку було 43. Проте більшість тради­ційно обирає гірськолижний курорт Буковель.

Найактивніша частина працівників ХАЕС віддає перевагу пішохідному туризму. Кількість туристів  щороку збільшується. За сезон, що триває всю теплу пору року, вони розробили та пройшли 6 маршрутів.

До професійного свята енергетиків комісія організувала та провела три вечори відпочинку  для працівників та один для непрацюючих пенсіонерів ХАЕС, які супроводжувалися насиченою концертно-розважальною програмою, різноманітними конкурсами та іграми.

Цього року для реалізації творчих задумів Олені Гуринович, працівниці КГ, учасниці ансамблю народної пісні «Горлиця» була надана матеріальна допомога. У різний час протягом року у виставкових залах міста експонувалися вишивки персоналу ХАЕС та витвори декоративно-прикладного  мистецтва. До Дня енергетика у фойє Палацу культури також була розгорнута масштабна   виставка творчих робіт працівників ХАЕС. Усі   ці події привернули увагу поціновувачів мистецтва та залишили незабутнє враження у жителів нашого міста.

Загалом у заходах, які проводила комісія у 2010 році, взяли участь  бли­зь­ко  2100 людей.

Протягом року комісія веде копітку аналітичну роботу щодо інтересів та зацікавлень працівників ХАЕС для подальшого залучення їх до участі в заходах. Про ефективність проведеної роботи свідчить кількість працівників, які взяли участь у вищезазначених заходах.

Олена Романова,

голова ККМР ПК ППО ХАЕС