ЗВІТ КОМІСІЇ ПО РОБОТІ З ДІТЬМИ ТА ШЕФСЬКІЙ РОБОТІ ЗА 2010 РІК

Проведено 21 засідання. 

Під час літнього відпочинку оздоровлено –  519 дітей, з них  –  469 - діти працівників ВП ХАЕС.

Надано згідно з «Положенням про порядок розподілу та видачі придбаних ППО ХАЕС путівок на оздоровлення та відпочинок дітей членів проф­організації ХАЕС»: – 31 безкоштовну путівку. Дітям-сиротам - 5, напівсиротам – 17, дітям,  постраждалим від Чорнобильської аварії – 29; дітям-інвалідам  - 6; дітям  з багатодітних сімей – 25; дітям  з неповних сімей – 26, дітям з малозабезпечених сімей – 3, тим, що перебувають на «Д» обліку - 2, талановитим та обдарованим  - 6 путівок

Передано путівок: місту – 50, серед них  - 6 для дітей напівсиріт, чиї батьки на момент смерті перебували у трудових відносинах з ХАЕС та були членами профспілки.

Оздоровлено за сімейними путівками згідно з «Положенням про порядок розподілу та видачі придбаних ППО ХАЕС путівок на санітарно-курортне лікування та відпочинок членів профорганізації ХАЕС та членів їх сімей» – 269 дітей.

Новорічні заходи для дітей членів ППО ХАЕС у зв’язку з оголошенням карантину, проведені в січні 2010 року.

Надано матеріальну допомогу згідно з «Положенням про порядок матеріального заохочення для підтримки творчих та інтелектуально обдарованих членів ППО ХАЕС, а також для підтримки їх талановитих та обдарованих дітей»:

- І.І  Скобуну,  слюсарю ЦТАВ, для участі доньки в XV Всеукраїнському фестивалі конкурсі «Провесінь» у м.Кіровограді, Всеукраїнському конкурсі акордеоністів «Візерунки Прикарпаття» в м. Дрогобичі та в Міжнародному конкурсі  «Вічний рух»;

- Л.Л. Супрун,  техніку СФЗ, для участі її дочки у Міжнародному конкурсі «Радість на березі» у місті Бургас (Болгарія);

- Г.В. Аношкіну, майстру ЦТАВ, для участі його дочки в пісенних  конкурсах в місті Чернігів та місті Нова Каховка;

- А.М. Соболєвському, апаратнику СТОРЗВ ГТЦ, для участі його сина  в Міжнародному конкурсі «Сурми Буковини» в м. Чернівці;

- М.Я.Бражуку, провідному інженеру ВЕБ, для участі його доньки в Міжнародному фестивалі «Молода Галичина » у місті Новояворівську;

- Л.О. Гашевій, інженеру ЦНВУ,  для участі її доньки в Міжнародному фестивалі «Молода Галичина» у місті Новояворівську;

- А.М Ремінному, інженеру  ЕЦ, для участі його доньки  у Міжнародному конкурсі «Радість на березі» у місті Бургас (Болгарія);

- В.В Арнаутову, майстру ЦТАВ, для участі його доньки  в Міжнародному конкурсі-фестивалі «Звездный СИМЕИЗ-2010»;

- І.Л Іщенку, електрослюсарю ЦТАВ, для участі його доньки  у Міжнародному конкурсі «Кришталеві грона 2010» в м. Виноградів Закарпатської області;

- Т.П. Циплаковій, техніку СІТ,  для участі її доньки  у Міжнародному конкурсі «Кришталеві грона 2010» в м. Виноградів Закарпатської області;

- В.В Арнаутову, майстру ЦТАВ, для участі його сина  у V Міжнародному конкурсі-фестивалі «Слав’янський венець» - Болгарія;

- Л.О. Ібрагімовій, техніку ВОНС, для участ її доньки в V Міжнародному конкурсі-фестивалі «Слав’янський венець» - Болгарія.

Організовано та проведено заходи, приурочені до:

- Міжнародного жіночого дня: виставка–конкурс «Весна чарівна, як мама моя»;

- Міжнародного дня захисту дітей - конкурс малюнків на асфальті  «Світ очима дітей» (червень);

- Міжнародного дня  інвалідів для дітей-інвалідів членів ППО ХАЕС та Берездівської школи-інтернат загальною кількістю 150 чоловік (грудень).

Проведено екскурсію до Нетішинського міського краєзнавчого музею для дітей Берездівської школи-інтернат (грудень).

Організовано колективні відві­ду­вання  вистави Рівненського драматичного театру для дітей, які потребують соціального захисту та підтримки (січень);

Здійснено поїздки згідно з  акцією «Поділись теплом свого серця» у Старокривинський будинок для інвалідів та людей похилого віку і у  Берездівську школу-інтернат, приурочені до:

Різдвяних свят - січень; Пасхи – квітень; Дня Перемоги – травень; останнього дзвоника – травень; першого дзвоника  - вересень; Міжнародного дня інвалідів – грудень.

Випущено фотогазети: про Новий рік; про літнє оздоровлення дітей; про акцію «Поділись теплом свого серця».

Написано статті в газету «Перспектива»: «Ми раді вас бачити знову»; «Казка приїхала в гості»; «І Дід Мороз прийшов»; «Весна чарівна, як мама моя», «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим»», «У підшефних відбувся останній дзвоник», «Світ очима дітей», «Ця чудова пора – літо» «Подарунок фотоапарат»; «Свято друзів».

Кошти з  премії за організацію та проведення заходів членів КРДіШР за 2010 рік у відповідності «Методики розрахунку премії…», комісією було витрачено на наступні благодійні заходи: до Різдвяних свят – 400 грн; Пасхи,  Дня Перемоги – 800 грн; останнього дзвоника – 600 грн; першого дзвоника  - 750 грн; Міжнародного дня інвалідів –  438 грн.

Лідія  Куртєва,

заступник в.о. голови КРДіШР

 

ЗВІТ ПРО РОБОТУ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ГЕНДЕРНИХ ПИТАНЬ

Робоча група з гендерних питань (далі РГГП) утворена 2009 року рішенням профспілкового комі­тету і підпорядкована у своїй роботі профкому. Теперішній склад групи – 3 особи.

Основні напрямки роботи РГГП за минулий рік:

- вивчення основ гендерної політики;

- вивчення гендерної ситуації на ХАЕС;

- гендерний аналіз Колективного договору;

- висвітлення роботи у пресі;

- робота зі зверненнями працівників.

За поточний рік РГГП було проведено 3 засідання. Члени групи взяли участь у семінарах з гендерної політики, організованих Атомпрофспілкою та ФПУ, а також самостійно провели семінар для профактиву ППО ХАЕС у м. Чернігів у травні (Ущаповський, Ройко).

Голова РГГП у звітному році провів семінар на тему „Інтеграція гендерних питань у веденні колективних переговорів” для представників профспілки соціальних працівників західного регіону у м. Луцьк.   Також з доповіддю на одноіменну тему взяв участь у конкурсі наукових доповідей під егідою ДП НАЕК „Енергоатом” (м. Київ), та представляв ВП ХАЕС на міжнародних конкурсах, організованих Міжнародною Асоціацією Молодих Атомників (Ігналінська АЕС, Литва) і концерном „Росенергоатом” (Балаковська АЕС, РФ).

В.В. Ройко провів гендерний аналіз Колективного договору, і опублікував 2 статті у газеті „Перспектива”: звіт про проведення семінару у Чернігові та статтю про доповнення до закону України „Про додаткову соціальну відпустку”.

Олексій Ущаповський,

голова РГГП

Звіт про роботу комісії з питань охорони праці

У зв'язку з відсутністю звернень працівників ВП ХАЕС з питаннь охорони праці, які вимагали розгляду  на комісії з охорони праці, засідання комісії із даного напрямку не проводилося.

Поточні питання охорони праці вирішувалися профспілковим комітетом в робочому порядку.

За участю голови профспілкового комітету проведена атестація 319 робочих місць персоналу ВП ХАЕС.

Контроль виконання Колективного договору, у тому числі і з питань охорони праці, проводився комісією, створеною на ВП ХАЕС з представників адміністрації і профспілкового комітету.

У 2010 році не виконаний пункт 5.8 КД (забезпечення працівників ВП ХАЕС засобами індивідуального захисту) з причин зриву термінів централізованих постачань спецодягу, здійснюваних ВП «Атомкомплект» ДП НАЕК «Енергоатом».

«Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієна праці і виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій і пожеж на 2010 рік» складалися з 22 пунктів на суму 336,7 тис. грн.

У 2010 році виконано 21 захід, загальна вартість яких склала 501,62 тис. грн.

Виконання одного  заходу спільним вирішенням адміністрації і профспілкового комітету перенесене на 2011 рік.

На засіданнях профспілкового комітету в 2010 році розглядалися питання внесення змін у додатки до Колективного договору по ВП ХАЕС:

-        Додаток №1 «Перелік професій і посад ХАЕС, зайнятих на роботах з шкідливими умовами праці, що мають право на безкоштовне одержання молока або інших рівноцінних харчових продуктів»

-        Додаток №2 «Норми витрат миючих засобів на особисту гігієну і прання спеціального одягу»;

-        Додаток №3 «Норми безкоштовної видачі засобів індивідуального захисту персоналу ХАЕС»;

-        Додаток №33 «Перелік виробництв, цехів, професій і посад з шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на лікувально-профілактичне харчування»

За участю членів профспілкового комітету, що входять до складу комісії з розробки Комплексних заходів, в 2011 році розроблені «Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієна праці і виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій і пожеж на 2011 рік».

Контроль стану охорони праці на робочих місцях персоналу ВП ХАЕС проводився за допомогою представників профспілки (громадських інспекторів з охорони праці) в проведенні щомісячних «Днів охорони праці». Щодо виявлених зауваженнь підрозділами ВП ХАЕС розроблялися  заходи з метою їх усунення.

Олександр Борцов,

голова комісії ППО ХАЕС з охорони праці