Аналізували та вносили пропозиції до концепції спорудження нових енергоблоків

Під головуванням головного інженера ХАЕС Віктора Макєєва відбулася нарада із розгляду Концепції спорудження третього та четвертого енергоблоків ХАЕС, яку розробив «Київський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут «Енергопроект».

 У ході розгляду та обговорення Концепції спеціалісти нашої електростанції висловлювали пропозиції та надавали зауваження щодо змісту Концепції як в цілому, так і стосовно окремих технічних рішень. Особлива увага була спрямована на такі основні пункти, як «Основні показники безпеки», «Основні технічні рішення» (конфігурація реакторної, турбінних установок та іншого обладнання).

Після опрацювання всі зауваження будуть направлені в  «Київський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут «Енергопроект».

Остаточний варіант Концепції буде розглянуто на спільній нараді  з російськими партнерами, які братимуть участь у добудові нових енергоблоків згідно із умовами договору. Концепція дозволить в подальшому врегулювати відносини між замовником і підрядником.

Власна інф.

Фото Валерія Валуєва.