Пензлем віддзеркалена любов

У фойє Нетішинського міського Палацу культури виставленно колекцію картин. Це творчий доробок художника з Ізяслава Миколи Ткачука.

Відкриття виставки відбулось в урочистій обстановці. Підтримати свого земляка приїхали з Ізяслава рідні, знайомі, представники місцевої влади, а також прийшли поціновувачі образотворчого мистецтва міста енергетиків.

Свої роботи Микола Ткачук в Нетішині демонструє вперше. Вони потрапили сюди завдяки ініціативі голови міжрегіонального об’єднання творчих людей «Скарбниця національної творчості» Світлани Лелях.

Серед картин Миколи Івановича найбільше представлено пейзажів. Художник народився у краї, де багато мальовничих місць, красою яких неможливо не замилуватись. Тут  краєвиди старовинного Ізяслава та його околиць. У творчому доробку художника представлена й морська тематика, зокрема берегова лінія різних місць Криму.

Чимало натюрмортів, портретів. Вони виконані майстерно і реалістично. Митець не зациклюється на якомусь одному з напрямків образотворчого мистецтва, а постійно експериментує з технікою виконання, стилістикою. Отримав схвальні оцінки творчості під час виставок у Хмельницькому, Києві, Кракові. Його картини знаходяться у приватних колекціях багатьох держав.

До творчості Миколу Ткачука надихнув його дід Яків Григорович, який займався гончарством. Свій талант ізяславський самодіяльний художник удосконалював під час служби в армії. Його картини брали участь у виставках під егідою Міністерства оборони СРСР у Рівному, Львові, Москві. Згодом його картини стали частими експонатами у виставках в Ізяславі, Славуті, Шепетівці, Києві.

За словами Світлани Лелях, картини нашого земляка наповнені великою любов`ю до рідного краю, в них показана його велич і неповторна краса.

Під час презентації творчого доробку ізяславського художника чимало теплих слів пролунало з уст начальника відділу соціального розвитку ХАЕС Сергія Ільющенкова, директора міського Палацу культури Світлани Кириленко, інших поціновувачів живопису. Виставка – певний підсумок творчості  Миколи Ткачука з нагоди його 75-річчя.

Олександр Шустерук

Фото автора