Весело змістовно відпочили 

26 лютого 2011року проведено змагання зі спортивно-туристичної гри «X-Games». Ініціатором і організатором турніру були Юлія Ковальчук (ЕРП) та Ростислав Ткач (ТЦ), які входять до спортивної та туристичної комісій Спілки Молоді ППО ВП ХАЕС.

Суботнього морозного сніжного ранку на майданчику біля УКБ ХАЕС зібралося 5 команд (по чотири учасники в кожній). За півтори години до старту почала працювати суддівська бригада, яка підготувала  8 контрольних пунктів.

Суддівську бригаду очолював Олександр Третяк, якому допомагали Юрій Яремчук та Віталій Баєчка. На етапах контролювали хід змагань  Юлія Ковальчук і Анатолій Сєдов (етап на спритність), Ростислав Ткач та Михайло Оверчук (силові етапи), Микола Міхнян (інтелектуальний етап), Степан Ігнатов (снайперський етап).

Результат боротьби наступний: переможець «Пенетрант» (на знімку) (ВКМ), -капітан команди Костянтин Стасюк. Друга команда - «Лєшиє» (збірна цехів) під головуванням Леоніда Кідуна, далі - «Поліські легені» (ЕРП), капітан Дмитро Міщенко. На четвертій позиції «Хатсан» (ЕРП, ЦГЗ), яких вів Олександр Кислиця, та замкнув таблицю «Техас» (ВКМ) під орудою Ярослава Пилипчука.

«Пенетрант», єдина команда, в складі якої була представниця жіночої статі. І саме вона – Анна Лисенко - виборола переможні хвилини для дружини, адже згідно з Положенням про змагання команда отримала 10 бонусних хвилин за дотримання гендерної рівності. Варто відзначити команду «Поліські легені», в складі якої були найстарші гравці  турніру. Вони достойно пройшли весь маршрут і виконали всі завдання на КП, при цьому показали найкращий результат на снайперському етапі, вибивши  найбільшу кількість очок. Команда «Лєшиє» була найшвидшою. Подолавши весь маршрут за 100 хвилин, вони не досягли перемоги саме через  відсутність в команді дівчини. Всі учасники змагань подолали маршрут, знайшли всі КП, успішно виконали завдання і вдало фінішували. Відтак наступного разу варто буде ускладнити змагання.

Команди-призери були відзначені грамотами Спілки Молоді ППО ВП ХАЕС, а всі учасники (гравці та судді) після завершення турніру мали змогу поласувати смачними шашликами і шурпою (готував Степан Ігнатов) та поділитися враженнями про 8-ми годинне перебування в зимовому лісі.

Змагання вдалося провести на досить пристойному рівні завдяки злагодженій роботі організаторів і учасників. Необхідне обладнання, інвентар та матеріали люб’язно надали ЦГЗ ВП ХАЕС, СК «Пульсар» та представництво Федерації туризму в м. Нетішин. Погодні умови внесли певні корективи у формулу проведення турніру – зокрема було відмінено, а точніше перенесено на теплішу пору року, виконання екологічної місії, оскільки шар снігу повністю накрив і приховав всі «екологічні негаразди» в лісовому масиві в районі УКБ ХАЕС.

З впевненістю можна констатувати: перебування на свіжому повітрі в сосновому лісі у веселій компанії колег по роботі та друзів дало позитивний заряд на тривалий час, а це напряму позитивно впливатиме на виконання важливих і складних завдань на основному місці роботи, у структурних підрозділах Хмельницької АЕС. Спортивні заходи гуртують молодь, пропагують активний, здоровий спосіб життя, спонукають генерувати нові ідеї, адже багато учасників цьогорічного зимового «квесту» виявили бажання активно включитися в організацію та проведення подібних змагань в майбутньому.

Олександр Третяк,

провідний інженер ВТС,

член спортивної комісії ППО ВП ХАЕС

Дещо про суть змагання. Команда отримує карту місцевості та контрольну карту, де вказано маршрут (послідовність) проходження етапів гри. Команда зобов’язана пройти всі контрольних пунктів в певній послідовності. Цьогорічна зимова спортивно-туристична гра «X-Games»-2011 складалась з 8  етапів та 8 контрольних пунктів і охоплювала територію близько 2  квадратних кілометрів .

На кожному етапі команда зобов’язана виконати певні завдання (силові, на кмітливість, інтелектуальні тощо). За виконання завдань на КП команда отримує бонусні хвилини, які на фініші віднімаються (додаються) до загального часу.