Без улову ніхто не залишився

Рибалки полюбляють самотність. Коли перебуваєш на водоймі з вудкою, потрібно, щоб була тиша, бо інакше важко чекати на хороший улов. Проте, бувають  винятки із усталених правил. Минулої суботи вже вкотре члени «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» вирішили великим колективом позмагатись між собою в умінні ловити рибу на «мормишку» на льоду.

Після інструктажу щодо дотримання елементарних правил поведінки на льоду учасникам змагань було дано старт початку змагань. Згодом розпочалося дійство, яке називають підготовкою ополонок.

Перші хвилини риболовлі засвідчили, що можна очікувати на певні результати, бо у деяких рибалок на гачку затріпотіли смугасті окунці. Але це тривало недовго, після більш-менш інтенсивного клювання наступила тривала пауза, яка змусила учасників часто міняти ополонки і рибальське оснащення – «мормишку». Давно підмічено, що риба буває примхливою й інколи «сама не знає, що хоче».

Дуже перейнявся відсутністю клювання Ігор Вадець. За короткий проміжок часу він встиг «обстежити» декілька отворів у льоду.

Згодом риба все ж таки опинялась на гачку найазартніших рибалок. Три години, відведені на змагання, пролетіли швидко. Вервечка рибалок попрямувала второваною сніговою стежиною, щоб почути остаточний вердикт суддівської колегії у складі головного судді, голови «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергія Онищука, його помічників Олександра Брайлівського та Анатолія Белокобильського.

Зважування проходило за допомогою електронної ваги. А результати з нетерпінням чекала вся рибальська братія. Нарешті всі документи були заповнені. Стало відомо, що третій результат – 618 грамів улову - у Миколи Конченка. Звичайно ж приємно, але на попередніх змаганнях він зазвичай перемагав.  Лише на 9 грамів випередив свого колегу Петро Кравець. До речі, він вперше стає на рибальський п’єдестал. А перше місце виборов Василь Тихолаз. Хоча розрив у здобутках із призерами порівняно не великий – на вагах зафіксовано 649 грамів, але перемога є перемога.

Під час церемонії вшанування переможців було вручено кубки і грамоти, які надав профком електростанції, а також подарунки від традиційного спонсора зі спортивної риболовлі підприємця Ігоря Борійчука.

А хто ж упіймав найбільшу рибу? Це Ігор Вадець. Його підлящик заважив 350 грамів. Отже його пошуки кращого місця були не даремними.

Прийшов час діставатись додому на автобусі, який надала адміністрація ХАЕС. Дехто залишився варити смачну юшку, аби спокійно, без зайвого гомону посидіти на природі.

Олександр Шустерук                       

Фото автора