перша скрипка

Зустріти в залі  важкої атлетики цю чарі­вну жінку і не поговорити, було б верхом недоречності, адже 9 березня у  Тетяни Скрипки день народження, а в спортивному залі вона після майже п’ятирічної перерви, пов’язаної з народженням сина Яро­слава. Тетяна по новому «втягується» у спорт, у  над­мірні навантаження. Хоча для чого б це їй, рекордсменці і унікуму, рекорди якої важко повторити. Принаймні такі: вона наймолодший майстер спорту в історії пауерлі­фтингу, наймолодший майстер спорту міжнародного класу серед жі­нок, наймолодший чемпіон світу в сумі триборства серед дівчат до 18 років, наймолодший рекордсмен світу  серед дівчат до 18 років (у 14 років і 6 місяців), наймолодша спортсменка, яку коли б то не було, включали у Національну збірну. Встановила 3 рекорди світу, 82 рекорди України, чотириразова чемпіонка світу. Заслужений майстер спорту. Ще один «рекорд» - вийшла заміж за наймолодшого в історії держави заслуженого тренера України Сергія Рижука.  Напевно остання обставина підштовхує Тетяну до повернення у спорт. На запитання, чи вже підібралась до своїх кращих результатів у кар’єрі, тільки посміхається.  2006 року на чемпіонаті Європи серед юніорів при власній вазі 67 кг вона набрала у сумі триборства 597,5 кг,  випередивши срібну призерку на 80 кг, а бронзову - на 210! Тетяна Скрипка грала першу скрипку на чемпіонаті світу того ж року з результатом 595 кг.

Але певні кроки до повернення форми вже є. На чемпіонаті України, який проходив у Харкові, у вправі з екстремального жиму  Тетяна виконала 21 повторення з вагою у 55 кг.

 Ця вправа певною мірою «сімейна», адже того ж таки 2005 року мама Тетяни у Фінляндії на чемпіонаті світу серед ветеранів стала чемпіонкою світу у жимі лежачи.

Тетяна весела і життєрадісна,  бо ще в дитинстві визначилась із шляхом по життю.

Віктор Гусаров

Фото автора