Жіночий бокс – це актуально

Нещодавно ми розповідали про успіх боксерок Нетішина на чемпіонаті Європи серед юніорок у Польщі, де Оксана Михальчук виборола срібну медаль, а Альона Ковальчук та Тетяна Холшевнік піднялись на п’яту позицію. Змагання в залік VI літніх юнацьких ігор та  чемпіонат України з боксу серед жінок, молоді та юніорок, які проходили в залі дитячо-юнацької спор­тивної  школи Балаклавського райо­ну Севастополя, підтвердив високе реноме провідних вихованок тренерського тандему майстра спорту України Романа  Діткуна та  тренера другої категорії Максима Грушина, якими опікується вже пенсіонер, але непосидючий вихователь молодих талантів Анатолій Прокопович Грушин. З цих змагань нетішинки привезли низку нагород і титулів. Принаймні бронзову медаль VI літніх юнацьких ігор серед юніорок у вазі 57 кг здобула Руслана Шахнюк, а її подруга Тетяна Гаврилюк програла лише в фіналі і отримала срібну нагороду. Чемпіонат України з боксу серед жінок, молоді та юніорок приніс Тетяні Холшевнік у вазі 51 кг серед молоді бронзову нагороду. Так сталось, що за золото у цій же вазі поборолась подруга Альона Ковальчук. І вона віднині в статусі чемпіонки країни претендує на поїздку на чемпіонат світу з жіночого боксу, який відбудеться в м. Анталія в Туреччині.  Такі ж перспективи у подруги по команді  Оксани Михальчук, якій не було рівних у вазі 48 кг. Зараз у дівчат збори, тренування, відточування техніки.

Відзначимо, що у минулому році переможцями та призерами чемпі­онату України серед жінок-юніорок, кубка України були інші вихованки КДЮСШ профспілкової організації ХАЕС - Світлана  та Тетяна Холшевнік, Лілія Шевчук, Марія Кордан, Тетяна Негода, Альона Ковальчук, Оксана Михальчук, Юлія Лисун.

І хоч за себе спортсменки готові постояти у найскрутніших систуаціях, допомога для них конче необхі­дна. Принаймні спонсорська. Цього разу їм допомогли підприємці Н.Сірош, А.Денисюк, С.Галамага, представники партії Кличка «Удар», кафе «Нон-стоп». У жіночого боксу олімпійські перспективи. Хочеться, щоб  гарні обличчя наших юнок були в сльозах лише від радості перемог!

Віктор Павлов

На знімку Петра Войтовича: провідні спортсменки секції боксу КДЮСШ ППО ХАЕС