Перевірено готовність підрозділів МНС з охорони атомної електростанції та міста-супутника Хмельницької АЕС – Нетішина

Робочою групою фахівців МНС під керівництвом начальника обл­управління МНС Анатолія Манільчука проводилось  оперативне від­працювання та перевірка готовності оперативно-рятувальних під­роз­ділів МНС із охорони Хмельницької атомної електростанції та міста-супу­тника станції - Нетішина.

Зокрема, очільник МНС області провів робочі зустрічі із гендиректором ВП ХАЕС Миколою Панащенком та Нетішинським міським головою Ольгою Омельчук, на яких піднімались питання щодо безпечної експлуатації енергетичних потужностей, готовності до реагування на можливі нештатні ситуації, організації захисту населення у разі виникнення аварійних ситуацій та стану утримання захисних споруд.

Під час відпрацювання гарнізону перевірялися наявність і справність пожежної та спеціальної техніки, аварійно-рятувального обладнання, засобів захисту органів дихання та шкіри, а також відпрацьовувались усі необхідні нормативи. 

На об’єкті із масовим перебуванням людей – готелі «Лісовий» - проведені комплексні тактичні навчання, на яких відпрацьовані спільні дії рятувальників МНС та усіх наявних служб взаємодії щодо гасіння пожежі та рятування постраждалих.

На завершення на оперативній нараді начальник управління МНС генерал А.Манільчук підвів підсумки роботи підрозділів 1-го загону державної пожежної охорони з охорони Хмельницької АЕС і міста Нетішина в аспекті забезпечення готовності до реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій.