Такі слова прозвучали в одному з виступів у переддень 19-ї річниці створення внутрішніх військ України, яку врочисто відзначили військовослужбовці військової частини з охорони Хмельницької АЕС. У Палаці культури зібралися з цієї нагоди ветерани служби і ті, хто гідно продовжує усталені традиції, закладені ними, а також їх дружини, матері, діти. Жіноцтво в залі, втім, представляли не тільки надійні «половинки» кадровиків, бо ж є серед них леді в погонах, котрі не гірше чоловіків несуть нелегку службу.

З нагоди свята на адресу військовослужбовців наді­йшли вітання від президента країни В. Януковича, міністра внутрішніх справ А.Могильова, командувача внутрішніх військ С.Ярового, начальника управління Західного територіального командування Ю.Алєрова, тексти яких зачитав зі сцени Андрій Артюшкін. У численних виступах гостей знайшлися теплі слова тим, хто гідно стоїть на варті нашого спокою, і тим, хто терпляче чекає їх вдома.

Заступник генерального директора ВП ХАЕС з фізичного захисту і режиму Анатолій Бойко подякував військовослужбовцям за надійну охорону об’єкта і висловив впевненість, що зміна поколінь у військовій частині не позначиться на якості справи, за яку вони відповідають. Ветерани залишили у спадок своїм наступникам багатющий досвід і добре налаго­джену систему   несення служби та проведення військової підготовки. Молоді мають розуміти необхідність пості­йного вдосконалення своїх знань і навиків, тим паче, що у розпоряджен­ні частини сучасна складна  техніка, яка «без людей просто мертвий метал».

Вітали військовослужбовців того дня начальники міських відділень Служби безпеки України і внутрішніх справ Руслан Польшин і Роман Гаврилюк, голова ветеранської організації частини Микола Курінний. З нагоди свята ряд військовослужбовців отримав чергові звання і відзнаки, які вручив на урочистостях командир військової частини Павло Босий.

Присутні мали змогу насолодитися приємним ліричним концертом. У ньому окрім колективів і окремих виконавців, які представляють мистецькі заклади міста, взяли участь самі військовослужбовці. Зокрема порадували своїми номерами тезки Юрій Піголь і Юрій Самков, Христина Форсюк, Андрій Ковальський.

Ольга Сокол

Фото  Аліни  Балцату  та  Віктора Черненка