Слухання по добудові енергоблоків 3 та 4 Хмельницької АЕС в Нетішині відбудуться. Кандидатуру секретаря ради  пропонуватимуть депутати

Восьма сесія Нетішин-ради, яка відбулася в останній день березня, зайвий раз довела, що розкол між міським головою Ольгою Омельчук та депутатським корпусом ще більше поглибився. Якщо на попередніх засі­даннях Ольга Іванівна «вмикала» нерозуміння, то цього разу періодично переходила на особистості. Дісталося навіть членові виконкому, радникові голови Хмельницької ОДА Павлу Скакуну.

Чи не найцікавішим у порядку денному було питання про вибори секретаря Нетішинської міської ради. Місяць тому за ініціативою більшості депутатів повноваження Олега Вознюка («Фронт змін») були достроково припинені. Тож Ольга Омельчук мала б цього дня подати на розгляд сесії іншу кандидатуру. Однак вона не скористалася своїм правом: «У міського голови кандидатури на посаду секретаря немає» - заявила вона. Чим дуже подивувала депкорпус – у захваленої команди «Фронту змін» закінчилися кадри? Відтак, Нетішин-рада залишилася без секретаря до наступної сесії, коли свої пропозиції щодо його кандидатури вноситимуть депутати.

Ще одним доказом кадрової кризи у лавах, близьких до Ольги Омельчук, є скасування рішення щодо чисельності та штатного розпису міськвиконкому, прийнятого 30 грудня 2010 року.

За ініціативою голови бюджетної комісії Вікторії Антощук до порядку денного було внесене питання про скасування рішення щодо чисельності та штатного розпису міськвиконкому, прийнятого 30 грудня 2010 року. Депутат представила колегам пояснювальну записку, де приводить низку аргументів щодо неграмотної організації Ольгою Омельчук роботи виконавчого комітету. Зокрема, у документі зазначається, що обіцяного економі­чного ефекту від звільнення працівників виконкому не отримано. Натомість, каже вона, робота відділів та управлінь розбалансована та не визначена належними положеннями.  Антощук вважає, що проходить процедура заміни кваліфікованих працівників на «своїх» при цьому  не завжди місцевих. Як підтвердження: перший заступник Михайло Лєзнік – виходець з Боярки, а в.о. керівника КП «Торговий Центр» - рівненський юрист. Вікторія Антощук навела приклади незаконного звільнення праці­вників та прийняття нових кадрів з порушенням законодавства – без проведення конкурсу. На думку депутатки, зайві витрати бюджетних коштів, які спрямували на зарплатню працівникам, прийнятих з порушенням законодавства, становлять 13 тисяч гривень.

Вікторія Антощук зазначила, що вона шкодує за тим, що свого часу депкорпус повірив Ользі Омельчук та прийняв запропонований штатний розпис.

В результаті поіменного голосування 27 із присутніх 37 депутатів проголосували за скасування нового штатного розпису та перевірку трудових відносин, що склалися у міськвиконкомі.

Стався розкол у найбільшій депутатській фракції – «Фронті Змін». Результат – виключення з фракції мажоритарника Степана Чернявки. Причин «фронтовики» не пояснили – лише поставили до відома депкорпус, що їх тепер дванадцять.

Депутата Геннадія Міклуху («Сильна Україна») турбує те, що депутати не мають приміщення для проведення особистих прийомів громадян. Пана Міклуху, як очільника земельної комісії, турбує, що з виборцями доводиться зустрічатися фактично у випадкових місцях. Тож він подав відповідний депутатський запит.

Валерій Бойко («Фронт змін») подав запит щодо незадовільного стану асфальтового покриття у дворі будинку 21а, що на проспекті Незалежності.

Фракція ВО «Свобода» подала на восьму сесію два депутатські запити. Перший стосується ремонту покрівель п’яти житлових будинків. Голова фракції Олександр Марчук вважає, що фінансування зазначених робіт можна провести за рахунок коштів зони спостереження Хмельницької АЕС.

Другий запит стосується прокладення повітряних ЛЕП до Мокори та Коростяшево – місцевостей, які передані громадянам під індивідуальну житлову забудову. Олександр Марчук пропонує цей проект теж включити у перелік об’єктів, які фінансуються за рахунок коштів зони спостереження ХАЕС.

Принагідно слід сказати, що під час сесії було розглянуто питання проведення громадських слухань у Нетішині з приводу добудови  блоків три та чотири. Дата, місце і час слухань будуть повідомлені в пресі.

Людмила Михалєвська