За чисте довкілля

У передвеликодні дні за традицією місто причепуряли не лише комунальники, а й активісти чистого довкілля. Зокрема штатні працівники СК та КДЮСШ ППО ХАЕС наводили порядок на стадіоні «Енергетик» та прилеглій території.

На відрізку між мостом через річку Горинь та НТЦ 40 непрацюючих  пенсіонерів, ветеранів Хмельницької АЕС, обкопали понад 130 дерев та кущів вздовж дороги №1, які були висаджені в ході 2-річної акції «Зелений коридор», і  які виросли там раніше.  Вони ж посадили в ході акції 43 саджанці.

Понад 80 працівників і пенсіонерів ХАЕС та членів садового товариства  упорядкували узбі­ччя евакуаційної дороги  від ДПЧ-7 до с. Комарівка. Вони прибрали сміття та сухостій, вирубали зарості чагарників.

Не лише місцеві жителі намагались прикрасити Нетішин. Так, учні Кам’янець-Поді­льської гімназії, які прибули на ХАЕС з екскурсійною метою та з нагоди 25-річниці вшанування жертв Чорнобильської катастрофи, біля будівлі інформцентру посадили кілька туй. Це не перша акція гімназистів. Свого часу вони висаджували півонії біля прохідної ХАЕС. Директор гімназії М.Кирик надіслав на адресу станції подяку «за допомогу в реалізації проекту «У нас друзі на всій планеті». А ще в ній такі побажання: «Хай вас підтримують і надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, минають негаразди та непорозуміння. Хай доля збагачує вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення».

Віктор Павлов

Фото Валерія Валуєва