Підпільниця Поліна Никифорівна Сієтова, незважаючи на похилий вік і сьогодні бере активну участь у громадському житті. З колишніх партизанів загону  Героя Радянського Союзу Івана Музальова, який діяв у Славутських лісах, залишилась вона одна.

Коли розпочалась війна, жінка була вагітною. Дружина радянського військового, який воював проти гітлерівської армії, дуже ризикувала, перебуваючи в окупованому німцями місті. Тому деякий час переховувалась, боялася за майбутню дитину. У вересні 1941-го вона народила хлопчика. Коли її чоловік вийшов з оточення, то встановив зв’язок з підпіллям.

«Я була зв’язковою, - пригадує жінка. - У 1942 році я залишила дитину на молодшого брата і почалось має партизанське життя. Ми ходили з дівчатами по селах району, вивчали розташування ворожих сил, як і де поводили себе поліцаї, старости. Чимало дівчат не поверталося з завдань.

У 1943 році надійшла команда негайно залишити помешкання і зникнути, бо розпочались арешти. Рятуючись від переслідувань ворога, загін вирушив через Західну Україну до Білорусії, де й зустрівся з нашими військами.

Маленька Надійка гордиться своєю бабусею.

Фото Віктора Гусарова