Зауваження представників громадських організацій будуть обов’язково враховані

Питання спорудження третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС обговорили учасники «Круглого столу», що відбувся 31 травня в приміщенні ВП «Атомпроектінжиніринг» ДП НАЕК «Енергоатом». Участь у цьому заході брали провідні громадські організації.

З інформацією про хід громадських консультацій щодо будівництва енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС, які були проведені в 14 населених пунктах Рівненської та Хмельницької областей, ознайо­мив присутніх доктор фізико-технічних наук Людвіг Литвинський. Вичерпні відповіді на запитання представників громадських організацій та журналістів дали фахівці відокремленого підрозділу «Атомпро­ект­інжиніринг» - генеральний директор Володимир Бронніков, перший заступник генерального директора – директор з проектів та інвестицій Геннадій Сазонов та директор з нових ядерних установок Олександр Рибчук. Про техніко-економі­чне обґрунтування спорудження нових енергоблоків  Хмельницької АЕС та гарантії безпеки розповів заступник генерального директора з капітального будівництва Хмельницької АЕС Олег Рахлінський.

В свою чергу представники громадських організацій поділились думками та висловили свої зауваження, які будуть враховані в остаточній редакції техніко-економічного обґрунтування будівництва третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС

Завершиться активна фаза консультацій проведенням 2 червня у Києві та у Нетішині брифінгів для представників засобів масової інформації.