Досвід – велика сила

Нещодавно відбулися змагання серед членів «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» із риболовлі окуня спінінгом. Два десятки учасників змагань, які вийшли на берег водосховища електростанції в районі річки Гнилий Ріг, сподівались на гарний улов, бо гарна погода налаштовувала на це.

Перша година змагань засвідчила примхливість риби. Дехто з рибалок вдавався до відвертих експериментів, постійно змінюючи блешні, твістери, воблери та інші імпортні «аксесуари». Траплялось не раз, що такий підхід до змагань себе виправдовував. Час від часу рибалки свої погляди спрямовували в бік Кадима Каржау. Його спінінг почав часто вигинатись дугою, що засвідчувало наявність хорошого «трофею».

Не довелось нудьгувати і Валентину Апаріну та Володимиру Павлюку. Їхні окуні були не дуже великі, але радував сам процес риболовлі.

- Риболовля спінінгом вважається справжнім спортом, - каже голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук, - постійно треба бути в русі і мати хорошу витривалість рук. Не важко уявити, скільки закидань може зробити рибалка принаймні за годину. А коли ще й хороша рибина опиниться на гачку, то сил доведеться потратити чимало.

Коли розпочалась церемонія оцінки спортивних уловів, стало зрозуміло, що  Кадим Каржау не має «конкурентів». Загальна вага його риби склала 1 кілограм 256 грамів. Дещо скромніший результат – 791 грам – було зафіксовано у Валентина Апаріна. Завдяки своїм експериментам Володимир Павлюк зумів упіймати 678 грамів і зайняв третє місце.

Підбадьорити учасників змагань приїхала заступник голови профкому ХАЕС Людмила Малько. Вона вручила переможцям призи та цінні подарунки від спонсорів: підприємців Ігоря Борійчука (магазин «Все для спорту та рибальства») та Віктора Кондрацького («Мисливське та рибальське спорядження»).

Олександр Шустерук