Переятенець Валентина Борисівна

Народилась у  1959 році в м.Острозі Рівненської області.  У 1980 році закінчила Рівненський державний педагогічний інститут  ім. Д.З. Мануїльського,  за спеціальністю вчитель початкових класів і розпочала трудову діяльністьв м. Острог.   З 1995 року працює вчителем початкових класів в Нетішинській ЗОШ І-ІІІ ст. №4. Вчитель вищої категорії,  «учитель-методист».  Нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти

         Професія першого вчителя унікальна, неповторна, життєдайна. Саме він відкриває нову «шкільну епоху» дитинства, виховує повагу малюків до свого нового статусу, виписує школярську долю. Тому Валентина Борисівна головне завдання своєї педагогічної діяльності вбачає у розкритті індивідуальності кожної дитини, адже  розуміє: від того, якими будуть перші шкільні роки її вихованців, залежить усе їхнє подальше життя.

         Вона щоденно сіє в душах дітей добро, правду, милосердя, утверджує справедливість. Успіхи діяльності зумовлені її розумінням сучасних вимог до навчально-виховного процесу, запровадженням у практику роботи інноваційних технологій.

         Серед розмаїття педагогічних освітніх новацій особливу увагу вчитель надає особистісно орієнтованому навчанню, що і визначило провідну проблему досвіду її роботи. У пошуку знахідок і відкриттів вибирає золоту серединку: не ускладнює, тому що діти будуть постійно шукати легкі шляхи вирішення, щоб якнайменше працювати та не переборювати особливі складності, а пропонує такі завдання, які в міру індивідуальних здібностей можливо виконати дітям.

          За час напруженої праці, творчих пошуків сформована власна система роботи. Досвід педагога став предметом дослідження і знайшов відображення у доробках «Очно-заочна школа «Пізнайко» (2005 р.),  «Секрети орфографії» (2010р.), які були відзначені на обласній виставці педагогічних ідей та інновацій.

         Та найбільшою нагородою вчителю є вдячність учнів, які пам’ятають, що вона робила і робить все можливе для досягнення ними успіхів. Більше 30 років батьки приводять в класи Валентини Борисівни діток з впевненістю, що вона не просто навчить їх, а  своїм серцем і розумом сформує завтрашню людину: громадянина, патріота, інтелектуала.

                   Г. В. Годунова, заступник директора     з навчально-виховної роботи                                                                                  Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ст. №4