Викравши трансформатор,  зловмисники на кілька днів залишили ціле село без світла

До чергової частини Славутського райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення від працівників Славутського РЕМ про те, що в одному з сіл району викрадено трансформатор. За повідомленням одразу ж виїхала слідчо-оперативна група­.

Під час огляду місця події було виявлено сліди колеса підводи та залишки трансформаторного мастила. Співробітники міліції пішли «за гарячими слідами» і, незважаючи на дощову погоду, на відстані 3 км в лісовому масиві виявили частини викраденого трансформатора та залишки випаленої обмотки. Задокументувавши знахідку, правоохоронці продовжили рух «по сліду», який привів їх до найближчого села. Там вони і зустріли підозрілого чоловіка, який керував гужовим возом.

Під час огляду повозки з’ясувалось, що сліди колеса повністю збігаються зі слідами, вилученими з місця пригоди. Додатковим доказом були темні плями від трансформаторного мастила на возі.

Підозрюваний у злочині чоловік спочатку заперечував свою причетність до даної крадіжки, однак дізнавшись, що співробітники Славутського РВ УМВС відслідкували та задокументували увесь його злочинний шлях, зізнався у скоєному. Під час проведення додаткових оперативних заходів стало відомо, що крадіжку трансформатора чоловік скоїв спільно зі своїм товаришем, який переховував випалений брухт кольорового металу з трансформатора в річці, яка протікає за його домогосподарством. Пізніше брухт був вилучений та направлений до райвідділу міліції.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України. Такі дії караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Марина Хлєбан