Ловись, рибко, велика і мала!

Риболовля – не лише цікаве захоплення, але й, як казали артисти з відомого дуету Кроликів, ще й «два-три кілограми...» смачного улову.  Цьогоріч День рибалки члени «Клубу рибалок-аматорів  ВП ХАЕС» провели у всеозброєнні. Тобто кожен захопив поплавкову вудочку, налаштувався на суперництво з такими самими ентузі­астами витягування  окунів, карасів, уклейок, товстолобів та всяких інших річкових створінь і засів на відведеній суддями ділянці берега аби проявити майстерність і хист.

Цього разу риба, мабуть, відчула, що на вулиці свято любителів риболовлі і буквально з першого закидання ліски у воду почала чіплятись за гачок. Рибалки лише встигали начіплювати  наживку.

Здоровий азарт переповнював душі і садки для спійманого. А коли пролунала команда завершення змагань, почали рахувати трофеї. Сто п’ятдесят одну рибинку різної ваги упіймав працівник СФЗ Олег Гей. Коли усе це добро зважили, отримали непоганий результат: два кілограми 300 грамів. Згодом з’ясувалось, що ніхто Олегу не зміг скласти конкуренцію. Олександр Єсін з НТЦ натягав один кілограм вісімсот грамів водяної живності, а працівник ЦТАВ Олександр Нікіфоров спромігся на результат у один кілограм шістсот грамів. В такому порядку їм і вручали призи. Крім медалей, кубків та призів з рибальського асортименту переможцю дісталась різьблена рибка, яку виготовив працівник відділу охорони праці Леонід Богомолов.

За традицією відзначили і жінок, які також полюбляють посидіти на березі річки з вудочкою, помилуватись природою.

Зазвичай не обійшлося і без запашної юшки, анекдота до теми. Як, приміром, ловля з допомогою дзеркала. Це коли людина ходить із величезним дзеркалом, у якому риба бачить себе, а думає, що то суперниця і вистрибує з води. Тут її тільки саком підбирай. Будете мати час, подивіться як це роблять справжні майстри. Тільки, зазвичай, треба мати з собою щось для «закапування в очі», аби не прогледіти.

Гарний настрій, добрий улов. Скільки людині треба для щастя?..

Віктор Павлов