Байкери “тусувались” бiля ХАЕС

Усі охочі мотоциклісти та їх друзі провели минулі вихідні на живописній галявині за містом Нетішин. Саме тут, на березі водосховища, з 8 до 10 липня проходив МотоЗліт “Реактор 2011”, який у місті атомників організував місцевий мотоклуб “Energy”.

На подію завітали фаворити мотодрайву з-за кордону та різних областей України. Починаючи з п’ятниці, гості розбили наметове містечко у сосновому лісі на березі Нетішинського водосховища. Вже наступного дня після приємних знайомств близькі за духом люди змагалися у конкурсах, розважалися біля вогнища, слухали музику та самі грали на гітарі, а козаки Нетішинського козацького полку міжнародного союзу козаків “Запорозька Січ” пригощали бажаючих смачною ухою, адже у день МотоЗльоту в Україні відзначали день рибалок.

- Такий зліт дає можливість байкерам познайо­митися з новими містами, зустрітись із однодумцями та похизуватись своєю мототехнікою, - розповів організатор мотофестивалю, фронтмен мотоклубу “Energy” Борис Шевчук. - Це захоплення далеко не для всіх “по зубах”, адже потужний мотоцикл часто коштує дорожче хорошого автомобіля. Ось нещодавно у Вінниці бачив моцик зі срібними деталями, на якому тюнінг коштував дорожче самого мотоцикла, то ж для власника це вже не транспортний засіб, а своєрідне самовираження.

Про фестивалі, які час від часу проходять у різних містах та країнах, байкери дізнаються переважно з інтернету, тому кожен може визначитись, куди йому на даний момент хочеться поїхати. Більшість гостей знайомляться з історичною спадщиною місцевості.

- У вас на Західній Україні так багато замків, що я просто в захваті, - поділився враженнями байкер з Білорусі Андрій Андрєєв. - Ще перед початком фестивалю встиг оглянути замок в Острозі. Тут є на що подивитись і є з ким поспілкуватись. Я давно цікавлюсь самобутністю слов’ян, історією, хоча у повсякденному житті працюю стоматологом.

Уже під час конкурсів на фестивалі можна було дізнатись, хто і звідки приїхав. Хоча офіційну частину фесту завершили ще опівночі, та гості МотоЗльоту на березі водосховища відпочивали до самісінького ранку.

 Ірина Буднякова