Спiльно з iноземними фахiвцями

На Хмельницькій АЕС відбулась нарада за участю представників консорціуму Iberdrola (Іспанія), Sogin (Італія), Європейської комісії, об’єднаного офісу підтримки проектів, представників НАЕК «Енерго­атом», Южно-Української АЕС, Рів­ненської АЕС та спеціалістів ХАЕС.

У вступному слові генеральний директор атомної станції Микола Панащенко ознайомив присутніх із поточним станом робіт на ХАЕС та більш детально зупинився на підготовчому етапі щодо спору­дження 3-го та 4- го енергоблоків.

Керівник Хмельницької атомної станції також зазначив, що для ВП ХАЕС питання підвищення безпеки є пріоритетними. «Після аварії на АЕС «Фукусіма», громадськість із застереженням ставиться до атомної енергетики. З цим ми стикнулися під час проведення громадських слухань», -  відзначив директор Хмельницької АЕС.

На нараді обговорювалися питання із безпеки та підбивалися підсумки виконання конкретних завдань, зокрема: розробки і впровадження системи інформаційної підтримки оператора - перевірка реакції на сигнал, підвищення безпеки під час експлуатації і техобслуговування сучасного обладнання з переробки рідких радіоактивних відходів, а також впровадження результатів виконання проектів на інших АЕС України.

Для довідки:

Міжнародна діяльність у ВП ХАЕС здійснюється в рамках міжнародних конвенцій з питань використання ядерної енергії, до яких приєдналася Україна, двосторонніх і багатосторонніх міжурядових угод, угод на рівні експлуатуючих організацій, двосторонніх партнерських угод між АЕС, міжнародних програм та проектів у сфері атомної енергетики для забезпечення надійної і безпечної експлуатації ВП ХАЕС, розвитку і зміцнення офіційних, науково-технічних і комерційних зв’язків і співпраці з закордонними партнерами, підвищення іміджу ВП ХАЕС і ядерної галузі України в цілому. Складовою частиною міжнародної діяльності є реалізація програм технічної допомоги АЕС України на майданчику ВП ХАЕС з боку світового співтовариства.