Сонце i море ваблять дiтей

- Станом на 19 липня поточного року з запланованих 11 організованих заїздів у місця оздоровлення й відпочинку реалізовано вже 9. Тобто абсолютна біль­шість з числа бажаючих  скористатися запропонованими путівками уже встигла це зробити. На момент нашої розмови оздоровлено 328 дітей, ще 65 юних нетішинців в очікуванні цієї щасливої миті.

Загалом з моменту прийому заяв, а почали ми це робити ще 14 березня, їх подано 473. Не всі, правда, змогли скористатися цим чудовим шансом в силу різних причин. Сімнадцять заявників передумали і забрали раніше подані документи, ще чотирнадцять відмовилися від уже виділених путівок. Рівно стільки ж (14) не змогли отримати їх в обрані табори через недостатню кількість, а в запропоновані профспілковим комітетом інші місця відпочинку відпра­вляти своїх дітей не захо­ті­ли. Одинадцять заяв   залишилися незадоволеними через досягнення дітьми 17 років, інші обставини не прописані в Положенні, за яким проводимо оздоровчі заходи. Крім того, семеро працівників взяли сімейні  путівки, один із заявників звільнився з ХАЕС.

В числі оздоровлених діти різних соціальних категорій: одна дитина позбавлена батьківського піклування, є кругла сирота і 10 напівсиріт, чотири інваліди, 13 росли в неповних сім’ях, 21 – у багатодітних, 1 з малозабезпеченої родини, п’ятнадцятеро мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Шістьом дітям з числа оздоровлених путівки виділено безкоштовно, решті вони обійшлися у суму, що складає 10% вартості.

Загальна картина оздоровлення дітей протягом літа 2011 року представлена у таблиці.

назва

заїзду

к-ть путівок

1

«МАНДАРИН»

 

с. Пісчане

Бахчисарайський р-н

1

8 (НАЕК)

2

22 (НАЕК)

3

-

4

12 (НАЕК)

5

25 (НАЕК)

2

«ЧОРНОМОРСЬКА АТЛАНТА»

 

с. Пісчане

Бахчисарайський р-н

1

-

2

-

3

22 (НАЕК) + 27 (дозакупили за кошти ППО ХАЕС)

4

-

5

-

3

«КАКАДУ»

(Євпаторія)

3

3 (НАЕК)

4

«ЮНІСТЬ»

 

смт. Кирилівка

 

3

49 (НАЕК)

5

«АГАТІВКА»

 

с. Симонів

1

10

2

84

3

91

4

Плануємо 40

 

 

- Як виглядає нинішній оздоровчий сезон у порівнянні з минулорічним?

- Влітку 2010 року на оздоровлення дітей працівників ВП ХАЕС, членів профспілки, було виділено 469 путівок у табори «Агатівка», «Ласпі», «Юність». З них 119 отримали пільгові категорії: діти-сироти – 5 путівок, напівсироти – 17, постраждалі від наслідків чорнобильської катастрофи – 29, діти-інваліди – 6, з неповних сімей – 26, з багато­дітних – 25, з малозабезпечених сімей – 3, діти, які перебувають на «Д» обліку – 2, талановиті та обдаровані особистості – 6. Тридцять одна путівка обійшлася заявникам безкоштовно, ще 6 передано через виконавчий комітет Нетішинської міської ради для дітей-напівсиріт, чиї батьки на момент смерті перебували у трудових відносинах з ВП ХАЕС та були членами Атомпроф­спілки.

- З огляду на останні повідомлення про випадки харчових отруєнь в оздоровчих таборах – вітчизняних та зарубіжних, зростає певна настороженість до роботи таких закладів. Чи можете гарантувати, що юним нетішинцям, чиїм оздоровленням переймається профком ВП ХАЕС, подібні неприємності й клопоти не загрожують? Наскільки тісними є контакти з таборами, путівки яких реа­лізуєте?

- Дуже тісними і різно­плановими. Маємо пряме спілкування з керівництвом закладів, достатню інформацію надають працівники ХАЕС, котрі супроводжують дітей до місця від­по­чинку. Не цураємося вислухати самих відпочивальників і їх батьків, намагаючись врахувати всі раціональні думки і побажання, реагуємо на кожний телефонний дзві­нок. Одним словом, тримаємо ситуацію під контролем. З «Юністю» та «Агатівкою» у нас давні стосунки, у них  впевнені. Чекаємо повернення групи з «Чорноморської Атланти» і з радістю ви­слухаємо враження від  оздоровлення саме в цьому закладі, а про «Мандарин» вже маємо найкращі відгуки.

Ольга Сокол

Фото 

Віктора  Гусарова