Наповнимо свiт теплом i свiтлом

Під такою назвою з 1 по 13 липня от вже вдруге проходив конкурс малюнку серед дітей, які відпочивають в Острозькому санаторно-оздоро­вчому комплексі «Корчагінець» Рів­нен­ської області.

Метою конкурсу стало сприяння розвитку дитячої творчості, формування позитивного ставлення до атомної енергетики, підвищення рівня знань дітей про ядерну енергетику та АЕС.

За словами директора табору Івана Дячука, такої розважально-конкурсної програми в інших дитячих комплексах регіону немає.  Діти, які відпочивають у «Корчагінці», можуть на власні очі побачити Хмельницьку АЕС, те, як вона обладнана, почути розповідь спеці­алістів про роботу турбін, які ви­роблять електроенергію, адже для них проводять ознайомчі екскурсії.

Кожна дитина мала право проявити свої творчі здібності та роз­крити ставлення до ядерної енер­гетики та АЕС через малюнок.

Дітвора завзято малювала, і ось 13 липня відбулася офіційна церемонія нагородження конкурсантів, та були оголошені результати.

Кожна дитяча фантазія, втілена на папері, по-своєму гарна і безперечно неповторна.

Організаторами конкурсу стали ВП «Атомпроектінжиніринг» ДП НАЕК «Енергоатом» та Українське ядерне товариство за підтримки ВП «Хмельницька АЕС», Острозької райдержадміністрації та санаторно-оздоровчого комплексу «Корчагінець».

Хто як не діти можуть так передавати в малюнках тепло сердець? Так  щиро, так безпосередньо… Мабуть, цей чарівний дар мають тільки чисті дитячі душі, тому у конкурсі взяло участь близько 120 дітей. З-поміж усіх робіт були обрані 30 найкращих. У першій номінації «Заохочувальний приз» переможцями стало 20 дітей.  Переможцями у номінації «Краще живописне вирішення теми» та «Краще декоративне вирішення теми» стали Юлія Павлюк (с. Гремяче) та Діана Полі­щук (м. Корець). У номінаціях «Краще графічне вирішення теми» перемогла Марія Шевчук (м. Острог). Яна Багній (м. Костопіль) та Вікторія Кондратюк (м. Рівне)  вибороли право на номінацію «За оригі­нальність»  та «За філософський підхід до вирі­шення теми».

 Третьою премією нагородили Нелю Венгерчук (м. Острог) та Марту Йосипчук (м. Корець). Другу премію заслужено отримали Юлія Коробко (м. Корець) і Сергій Плескач (с. Городище). А першу премію отримали Катя Сокольська і Вікторія Логвинчук з міста Рівне.

Володаркою «Гран-прі» стала Ольга Буравкова з  Рівного.

Всі учасники отримали подарунки  у вигляді футболок та бейсболок з символікою НАЕК «Енергоатом», подарунки від Українського ядерного товариства та «Атомпроектінжинірингу, похвальні грамоти та дипломи, а переможці отримали ще й чудові шкільні рюкзаки.

Та й це ще не всі сюрпризи, які були того святкового дня. Журі відзначили найкращі журналістські роботи, які були зроблені дітьми під час проведення конкурсу. Найкращою була визначена робота Катерини Сидорук «Як Сутінки Сонцедаром стали».

Дивлячись на усміхнені, щасливі дитячі обличчя, вдихаючи оздоровлюючий аромат хвої величного лісу, який з усіх боків оточує табір, переконуєшся в сердечній турботі усього персоналу цього чудового закладу, який не втомлюється урізноманітнювати дозвілля дітей, заповнюючи його різними програмами, різними екскурсіями для розвитку та щасливого майбутнього підростаючого покоління юних українців.

Фото   Ірини   Ловцової