Порядок сплати штрафiв за порушення правил дорожнього руху

В разі винесення постанови інспектором ДАІ про накладення штрафу за порушення ПДР, штраф  має  бути сплачений порушником не пізніше, як через п’ятнадцять днів з дня  вручення йому постанови в справі про адміністративне правопорушення, а в разі оскарження або опротестування такої постанови - не пізніше, як  через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

У разі відсутності самостійного заробітку в осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративне правопорушення, штраф стягується  з  батьків або осіб, які їх замінюють.

Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України (стаття 307 КУпАП) (80732-10 ).

У разі несплати правопорушником штрафу в строк, установлений частиною першою статті 307 КУпАП ( 80732-10 ), постанова в справі про адміністративне правопорушення для стягнення подвійного штрафу супровідним листом надсилається   для  примусового  виконання  до  відділу  державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнахо­дженням його майна в порядку, установленому законом.

ВДАІ з обслуговування м. Нетішин звертається з проханням, квитанції про сплату штрафу, а в разі оскарження штрафу в суді, постанову про рішення суду передавати до підрозділу ДАІ для внесення відмітки в облікову базу ДАІ про сплату штрафу.