З усвідомленням відповідальності

Від ДП НАЕК «Енергоатом» надійшли листи на ім’я керівників місцевих органів самоврядування усіх населених пунктів, де пройшли громадські слухання щодо будівництва нових 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

Цими листами президент атомної енергогенеруючої компанії Юрій Недашковський висловив вдячність громадянам, які взяли участь у слуханнях, за небайдужість та активну соціальну позицію.

Крім того, у листах надані додаткові пояснення щодо одного з найдискусійніших питань – використання раніше споруджених будівельних конструкцій в процесі будівництва нових енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС. Мова йде про стан існуючих конструкцій будівель та споруд, процес їхньої інтеграції до нового проекту енергоблоків та економічну доцільність використання цих конструкцій.

Керівництво НАЕК «Енергоатом» також запевнило місцеві громади в тому, що перші особи компанії та усі фахівці розуміють високий ступінь відповідальності за безпеку будівництва та функціонування майбутніх реакторних установок. Експлуатуюча компанія готова до продовження діалогу з органами місцевої влади з цього питання. В листах висловлено впевненість, що спільними зусиллями буде підтримано економічну та соціальну стабільність у регіоні розташування Хмельницької АЕС. Зі свого боку НАЕК «Енергоатом» гарантує, що будуть вжиті всі необхідні заходи для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки експлуатації енергоблоків станції.

Прес-служба НАЕК «Енергоатом»