Лідерcтва не здають

Традиційно в гідротехнеічному цеху проводяться конкурси професі­йної майстерності серед спе­ці­алістів того чи іншого профі­лю. Цього разу змагались слюсарі аварійно-відновлювальних робіт, аби довести, що мають гарні теоретичні і практичні знання та навички.

Підготовка конкурсу лягла на групу фахівців під загальним  керівництвом заступника головного інженера із  загальностанційних об’єктів Геннадія Панасенка. А безпосередньо займались дводенним виявленням кращих слюсарів начальник гідротехнічного цеху Віктор Турицький, його заступник по  роботі з персоналом Юрій Шевчук, начальник дільниці тепловодозабезпечення і каналізації  гідротехнічного цеху Микола Несвіт, інженер Олександр Душнюк. До суддівської колегії зрештою приєднались працівник НТЦ Роман Степанюк та представник Ради молоді ХАЕС Роман Ольшевський.

Саме вони фіксували хронометраж здійснення певних операцій та правильність теоретичних знань слюсарів.

В теоретичній частині конкурсантам слід було відповісти на одинадцять питань, що стосувались охорони праці, пожежної безпеки, технічної експлуатації технологічних мереж тощо.

Практична частина вимагала швидкості і послідовності у «набиванні» сальника на засувці 150 міліметрів та здійснення ескізу креслення фланця.

Звичайно, у когось з десяти конкурсантів  краща теоретична підготовка, у когось практична. Лише поєднання виводило конкурсанта в лідери. І ним став Микола Волянський. В трійку кращих  потрапили також Леонід Слободян та Євген Калінін.

Ці слюсарі не вперше демонструють гарні навички. Три роки тому Микола Волянський вже виборював першість, був у числі кращих і Леонід Слободян. Отже, результати призерів не є несподіванкою, вони підтверджуються певним рівнем знань, сумлінністю у виконанні обов’язків, бажанням досягати вершин майстерності.

За результатами конкурсу призери отримають грошові винагороди, грамоти та пошану в колективі.

 Віктор Павлов