Дитяче світобачення розвитку ядерної галузі

Виявляється, що організувати свято і подарувати позитивні емоції  не складно. Потрібно лише сильно захотіти і докласти душу та  певні зусилля. У справедливості цього твердження можна було переконатись під час підведення підсумків конкурсу малюнків в Острозькому санаторно-оздоровчому комплексі «Корчагі­нець» Рівненської оласті, який було організовано за сприяння ВП ХАЕС, ВП «Атомпроектінжиніринг» ДП НАЕК «Енергоатом» та Українського ядерного товариства.

Для дітей було запропоновано в різних жанрах образотворчого мистецтва відтворити своє уявлення про атомну енергетику. На  пропозицію відгукнулось багато школярів, які під час літніх канікул відпочивають у «Корчагінці».

У день підбиття підсумків до оздоровчого комплексу завітали представники суддівської колегії конкурсу – його голова, художник Нетішинського міського краєзнавчого музею Валерій Походонько, завідуюча відділом роботи з громадськістю ВП «Атомпроектінжиніринг» Ірина Ловцова, виконувач обов’язків спеціаліста з міжнародних відносин Українського ядерного товариства Дмитро Чумак, інженер інформаційного центру ХАЕС Надія Походонько, редактор телерадіостудії ХАЕС Неля Фінчук.

Визначати переможців у різних номінаціях виявилось складним завданням для членів журі, бо багато дітей засвідчили хороший рівень володіння пензлем і сповна розкрили тему.

Валерію Походоньку сподобалась робота Валентина Новака із міста Володимирець Рівненської області. Він переконав  колег, що вона варта найвищої відзнаки – гран-прі. Перше місце було присуджено Михайлу Сороці та Ані Грицюк. Друге – для Марти Боришкевич та Аліні Демчук. Почесне третє місце дісталось  рівнянину Олесю Іщуку та Анастасії Демяновській. Інші цікаві та оригінальні малюнки були відзначені у відповідних номінаціях.

Церемонія нагородження від­булась на сцені місцевого амфі­театру. Діти були в захопленні від призів: всі учасники конкурсу одержали у подарунок кепки та футболки з логотипом НАЕК «Енергоатом».

-Я задоволений співпрацею із організаторами конкурсу,- каже директор санаторно-оздоровчого комплексу «Корчагінець» Іван Дячук.- Дітям це цікаво, і вони додому привезуть заслужені цінні призи. Крім цього, у них є унікальна можливість познайомитись із атомною енергетикою та побачити діючу ХАЕС завдяки екскурсіям, які ор­ганізовує станційний відділ роботи з громадськістю та ЗМІ.

Днями Остро­зькому санаторно-оздоровчому комплексу «Корчагінець» виповнюється 25 років. За цей час тут оздоровились тисячі школярів із Хмельниччини, Рівненщини. Керівництво закладу турбується, щоб у дітей завжди виникало бажання знову відпочити у цьому закладі.

- Цьогоріч ми в «Корчагінці» провели вже третій конкурс дитячих малюнків,- ділиться враженнями Ірина Ловцова. - Нам приємно, що зростає інтерес учнів до атомної енергетики. Вони її уявляють безпечною. Це для нас головне.

Олександр Шустерук

Фото автора