П’ять років тому було створено відділ супроводу нових блоків. Основним його завданням є координація діяльності щодо інженерно-технічного супроводу робіт, які забезпечують обстеження стану будівельних майданчиків третього та четвертого енергоблоків ХАЕС, а також проведення аналізу та погодження тимчасових систем забезпечення будівництва, проектів нових енергоблоків з урахуванням заходів, спрямованих на підвищення безпеки, виконаних на діючих енергоблоках України. Колектив відділу також займається підготовкою необхідних даних з питань вибору проекту реакторної та турбінної установок, електротехнічного обладнання, автоматизованих систем управління технологічними процесами та його застосування на третьому та четвертому енергоблоках.

- Від початку функціонування відділу для нас було важливо, - розповідає його начальник Геннадій Самосєй, - остаточно визначити наявність обладнання на складах, яке було придбане раніше, його технічний стан, наявність заводської документації, об’ємів робіт з консервації та заходів з покращення його зберігання для можливості інтеграції в технологічні системи нових енергоблоків. У цьому напрямку виконана велика робота з підготовки та проведення обстеження обладнання, за результатами якого складені акти та розроблені додаткові заходи, необхідні для консервації та зберігання обладнання. Зараз наші працівники завершують обстеження деталей трубопроводів технологічних систем, проводиться аналіз документації, оформляється відповідна документація та розробляється електронна база.

Сьогодні у відділі супроводу нових блоків крім його начальника працюють також  головний спеціаліст  турбінного відділення Віктор Онісімчук, технік 1 категорії Жанна Карпова. Колектив наді­ється, що всі заплановані процедури перед початком завершення будівництва третього та четвертого енергоблоків, будуть успішно завершені.

Наш кор.

На знімку:  Віктор Онісімчук, Геннадій Самосєй, Жанна Карпова.

Фото  Олександра  Шустерука