Хай  вам  доля  посміхнеться

Останній дзвінок –  заповітна мрія кожного школяра, адже пташенята завжди мріють, щоб їх крила швидше зміцніли і дозволили самостійно літати.

25 травня цього року дана мрія здійснилася для восьми випускників підшефної Берездівської  допоміжної школи-інтернат. І традиційно активну участь у цьому заході взяла комісія профкому по роботі з дітьми і шефській роботі.

Все відбувалось так, як і в звичайних школах – щирі промови вчителів, квіти, побажання, останні прогулянки класами. От тільки майбутнє в цих випускників не таке райдужне, як у інших школярів. Адже більшість з них походять з неблагополучних сімей і мають певні вади розвитку. Зараз вихованці школи-інтернат навчаються 10 років (до навчального року 2011-2012 інтернат був з 9-річним терміном навчання), а далі – кожен піде своїм шляхом. Тому щемило серце за цих дітлахів, за їх майбутнє, за те, яким буде їхнє самостійне життя.

Кожен вихованець традиційно отримав від шефів подарунок – сумку-рюкзачок, рушник, чашку, парфуми та цукерки. А також – квіти, повітряні кульки, як незмінні атрибути свята.

Працівники  ХАЕС і цього разу не стояли осторонь події і відгукнулись на акцію із збирання речей та коштів для підшефного закладу.

Так, працівник від­ділу охорони праці Леонід Олексі­йович Богомолов передав у подарунок дітям колекцію різьблених дерев'яних скульптур та дві картини. Серед скульптур –  грибочки різних розмірів та форм, Буратіно, ворон, їжачок, пес, кіт, сова. Також були зібрані кошти в сумі 660 гривень (з них від працівників УКБ – 430 грн., від членів КРДіШР – 120 грн.) та чимало корисних речей, іграшок, одягу й  інших подарунків.

Пролунав останній дзвінок та прощальний вальс і, закінчилась казка  на ім’я дитинство.

Ми щиро бажаємо берездівським випускникам пронести через роки і відстані ту дитячу мрію, яка зародилась саме там, – в стінах рідної для них школи!

Прощаючись зі своїми шефами, діти висловили своє заповітне бажання: «Дорогі працівники ХАЕС! Подаруйте нам, будь ласка,  на свято 1 вересня відеокамеру. Ми дуже хочемо знімати кіно про нашу школу, про наше життя, щоб потім вам його демонструвати».

Ну що, шановні шефи, зробимо дітям подарунок?

Збір коштів розпочався!

Р.S. 19-20 та 26-27 травня відбулись, органі­зовані комісією, поїздки працівників ВП ХАЕС з дітьми до міста Львова. В програмі було відвідування аквапарку та екскурсії містом. Протягом літа заплановані ще кілька подібних поїздок. Слідкуйте за оголошеннями.

Рита Грицаєнко, член комісії РДіШР