27 турнір з футзалу на призи газети «Перспектива» стартував у спорткомплексі «Енергетик»

Участь у турнірі засвідчили команди ЕРП, ГТЦ+КГ+в/ч, ТЦ, ЦТАВ+Управління+ЗВВО, НТЦ+РЦ+ЗОП, ЕЦ+ 3ДПРЗ, Збірна відділів та Збір­на ХАЕС (ветерани). У перший день змагань було чимало несподіванок. Засвідчимо лише безкомпромісність боротьби, бажання довести свою майстерність, гарну організацію змагального процесу­.

У першому матчі зустрілись неодноразові переможці цього турніру команда ЕРП із непростим «горішком» - збірною ГТЦ+КГ+в/ч. Команди грали два тайми по двадцять хвилин. На шостій хвилині матчу представник команди ЕРП Петро Микосенчик відкрив рахунок. До кінця тайму точилась рівна боротьба, і терези вдачі могли відхилитись у будь-яку сторону, проте ворота обох команд залишились недоторканими. А от другий тайм вніс перелом у гру. Олександр Чутченко на 26, 27 та 29 хвилинах довів рахунок до 4:0, а на  34-й хвилині остаточну крапку у грі поставив Руслан Мартиненко – 5:0. Рахунок зовсім не свідчить, що суперники були хлопчиками для биття.

Другий матч між командами турбінного цеху та збірною  ЦТАВ+Управління+ЗВВО теж був багатий на голи. У першій половині гри  відзначались Олександр Сушков, Максим Сучок та  Юрій Стасюк – 2:1 на користь збірною команди. У другому таймі вони переконливо довели свою перевагу. На 31-й хвилині м’яч проводить Олександр Сушков, на 33 та 39 хвилинах двічі відзначається Олексій Вагнер, а в перерві між цим проміжком часу голи забивають Андрій Максимов і Юрій Стасюк – 7:1.

Третя гра цього дня не відбулась через те, що команда  ЕЦ+ 3ДПРЗ не дочекалась суперників з НТЦ+РЦ+ЗОП. Останнім була зарахована технічна поразка з рахунком 5:0.

Заключну гру проводили збірні – відділів та ветеранів. За ветеранів грали відомі футзалісти Ігор Лихвар, Дмитро Кравчук, Сергій Трофімов, Юрій Тюпкін, Геннадій Вагнер, Сергій Шершень, Віктор Дебопре, Леонід Мандрійчук, Дмитро Поночевний, Іван Хвалько. Майстерність – позитивний фактор. Сергій Трофімов за час гри тріумфував чотири рази – на 8, 13, 16 та 32 хвилинах. Дмитро Кравчук та Леонід Мандрійчук підтри­мали голеодора. Відтак ветерани святкували перемогу з рахунком 6:3 (у збірній відділів відзначались Дмитро Соловйов, Денис Красовський та Олександр Каржау). Від­так боротьбу за призові місця поведуть цього разу команди ЕРП, ЦТАВ+Управління+ЗВВО, Збірна ХАЕС (ветерани) та ЕЦ+ 3ДПРЗ.

Вже на цьому етапі турніру визначились претенденти на бомбардирську відзнаку. Це Сергій Трофімов (Збірна ХАЕС) – чотири м’ячі; Олександр Чутченко (ЕРП) – три влучних постріли; по два голи забили Олексій Вагнер, Юрій Стасюк та Олександр Сушков.

Петро Шелепало

Фото Віктора Гусарова