29 вересня - престольне свято нижнього храму  кафедрального собору Ікони Божої Матері "Неопалима купина", святого мученика Віктора 

Дорогі браття та сестри!

Щиросердечно вітаю жителів та гостей міста Нетішина з другим Престольним святому нашого собору! Як повіствує нам церковна історія, святий мученик Віктор був воїном під час царювання імператора Марка Аврелія Філософа (161 -180). Коли імператор почав гоніння на християн, Віктор відмовився принести жертву богам. Таке обов'язкове жертвопринесення було перевіркою відданості воїна богам, імператорові і вітчизні. Святий відданий був на муки, але пройшов крізь усі тортури неушкодженим. Силою молитви він переміг чародія, який відтоді відмовився від чаклунства і став християнином. По молитві святого прозріли несподівано осліплі воїни. Дивлячись на чудеса, явлені Господом через святого Віктора, молода благочестива дружина одного з мучителів, Стефанида, відкрито прославила Христа, за що була віддана лютій страті: її прив'язали до двох зігнутих пальм, які, розпрямившись, розірвали мученицю. Святого мученика Віктора обезголовили. Мученики постраждали в Дамаску в ІІ столітті, де і віддані похованню їх чесні останки. Коли ми, віруючі, відзначаємо те чи інше християнське свято, молитовно вшановуємо того чи іншого Божого угодника, ми не тільки прославляємо його і приносимо молитовні благання, але й намагаємося, чи, принаймні, повинні намагатися бути схожими на них. Кращим даром святому буває наше прагнення наслідувати його чесноти, його віру, надію і любов. Нехай же молитовне заступництво і допомога святого мученика Віктора допоможе нам відкинути спокуси пітьми і приєднатися до сил світла, щоб достойно і праведно славити трисвяте ім'я Боже і святих Його угодників.

Кожного року, з Божою допомогою, загальними зусиллями ми благоприкрашаємо Кафедральний собор міста Нетішина. Цього року ми урочисто відкрили і освятили центральний вхід до дому Божого, приурочивши цю подію до дня Престольного свята ікони Божої Матері «Неопалима Купина». До святкування другого Престольного свята нашого собору святого мученика Віктора ми освятимо розпис ікон Хрестильньої та класу Воскресної школи. Будуючи та прикрашаючи Божі храми, ми прикрашаємо храми своїх сердець справами добра та милосердой. Запрошуємо всіх у цей радісний день приєднатись до вшанування мученика Віктора та спільної молитви ! Настоятель собору ікони Божої Матері «Неопалима Купина» протоієрей Віктор Тишкун.

Богослужіння розпочнеться:

 7.00 - водосвятний молебінь з акафістом мученику Віктору у новорозписанній хрестильні.

 8.30 - зустріч преосвященнішого Діонісія, єпископа Шепетівського і Славутського.

9.00 - часи, божественна літургія архієрейським чином.

По завершенні святковий молебінь та чин освячення розпису ікон хрестильньої кімнати та класу недільної школи.