Конкурс «Атомна енергетика і ми» має історію у півтора десятка років. Щороку збільшується його жанрова палітра, стають грунтовнішими реферати з проблем атомної енергетики і збереження довкілля, творчі роботи «дотягують» до мистецького рівня. Чимало учасників попередніх конкурсів обрали собі за фах професії, пов’язані з ядерною галуззю, або ж отримали поштовх у визначенні свого творчого життя, вступивши до про­фільних вузів Києва, Севастополя та Одеси.

Пам’ятаю немало переможців конкурсів рефератів, які після за­кінчення вузів прийшли працювати на ХАЕС. Серед них Юлія Малько, Сергій Антонюк.

Нині здобувають освіту і прагнуть повернутись у Нетішин Вадим Яковчук, Микола Степанішин, Павло Карпій, Вадим Паламарчук, Альона Ковальчук…

Розширилась географія конкурсантів. Останнім часом маємо не тільки учасників, але й переможців у різних номіна­ціях з острожчини та ізяславщини. Вадим Олійник з Оженина на острожчині отримав гран-прі за художню роботу олією на полотні, а робота його старшого товариша Володимира Ярошика демонструвалась в числі кращих творів у Третяковській галереї в Москві.

Кращі досягнення нашого регіонального конкурсу стають надбанням міжнародних мистецьких форумів. Зокрема цьогоріч у IV Міжнародному конкурсі дитячого малюнка, який відбувся у Москві, Олена Кудряшова отримала гран-прі за роботу «Святковий Нетішин». Анна-Марія Макарик була номінанткою як наймолодший учасник цих мистецьких змагань.

На VIII Міжнародний конкурс художнього проекту «Ми – діти Атомграду» потрапила інша робота нашого юного обдарування Анни Подколзіної. Витвір дуже сподобався організаторам і його автор відзначений дипломом конкурсу та виставлявся у Художньому музеї сучасного мистецтва Ленінградської області.

Маленька Анна поєднує навчання у загальноосвітній школі з заняттям у музичній і художній школах. До успіху у конкурсі її вела педагог Алла Вікторівна Блінова. А ми сфотографували номінантку на фоні розпису стіни Інформаційного центру, зробленому ще одним конкурсантом  нашого регіонального творчого змагання Анатолієм Мельником.

Вітраж у нашому Інформцентрі виготовив ще один конкурсант Микита Борцов.

Творчість окрилює. Сподіваємось, вона дасть можливість зростання ще багатьом юним талантам.

Віктор Гусаров