У житті Елісон Стюард, керівника групи волонтерів Канада-Світ-Молодь, благодійність посідає чинне місце. Як і більшість канадців, вона регулярно перераховує частину своєї заробітної плати у благодійні фонди.

Загалом, благодійність – поширене у світі явище. Статистика свідчить, що най­активніші в цьому плані американці. 85% з них займається благодійністю, при чому це не лише збір коштів на добрі справи, але і безкорисне виконання певних робіт, надання послуг, інша волонтерська діяльність.

Показники України поки що скромніші: у нас благодійністю займається всього 34% населення. Дещо вищий даний показник серед бізнес-структур – 54%, проте регулярно це робить лише 39% підприємців.

Молодь ХАЕС не початківці у благодійних справах. Комісія по шефській роботі постійно опікується вихованцями Острозьких шкіл-інтернатів. Організовують благодійні акції і молодіжні організації підрозділів ХАЕС. Одну з таких ініціатив втілила в життя організація молоді підро­з­ділів АПК, до складу якої входить 92 молодих працівника 10 підрозділів Хмельницької АЕС.

Голова молодіжної організації Олег Дудар висловлює особливу подяку працівникам УКБ, ВТС, ЦНВУ, ВРГіЗМІ, ВОНС та бухгалтерії, які з радістю відгукнулися на пропозицію допомогти придбати іграшки та інвентар у ляльковий театр Нетішинському центру соціальної реабілітації дітей-ін­валідів. Вже більше трьох років працює цей заклад у нашому місті. За цей час 249 дітей з обмеженими можливостями пройшли реабілітацію. Тринадцятьом вихованцям повний курс реабілітації дав можливість надалі відвідувати дитячі садочки та школи. На разі у центрі перебуває 44 дитини.

Акцію зі збору коштів приурочили до Міжнародного дня інвалідів, тож 3 грудня вихованці центру приймали подарунки, лялькових героїв улюблених казок, від організації молоді підрозділів АПК.

Інна Іванівна Дмитрук, директор Нетішинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, не втомлюється дякувати усім благодійникам центру. Серед них підприємці та організації, політичні партії і прості жителі міста. Минулого року молодь транспортного цеху ХАЕС вітала вихованців центру у День Святого Миколая. Цьогоріч ще одна молодіжна організація долучилася до когорти благодійників. Адже, як відомо, найкращий спосіб зберегти пам’ять про добрі вчинки – повторювати їх.

Юлія Тараторкіна