Волейбол довгий час займав першість у світі за кількістю учасників, випереджаючи всіма улюблений футбол. Це демократичний вид спорту,  захоплюючий, такий, що розвиває координацію рухів,  тощо. Не дивно, що він давно культивується в Нетішині. Але останнім часом цей вид спорту «підріс» у результатах. І це заслуга насамперед тренера  Василя Мазурова, який працює з командою. В складі якої п’ять працівників ХАЕС - Андрій Орловський,  Ігор Нікітчук (обидва з ЕРПу), Андрій Олендер (ТЦ), та  представники спорткомплексу станції Сергій Харченко і Сергій Кузьмінчук.

У першому своєму сезоні команда   волейболістів «ХАЕС-НАЕК» розпочала боротьбу за шлях до вершин у аматорській лізі чемпіонату України. І старт був вдалим: друге місце та перехід в першу лігу. Наступний сезон: волейболісти з Нетішина увійшли до трійки призерів і отримали право виступати у вищій лізі. З-поміж 12 команд перший сезон нетішинці завершили на 9 позиції. У 2009-му відбулося сходження до п’ятої позиції. Ріст помітний і красномовний.

А вже цього року волейболісти стартували напрочуд вдало. В м. Сокаль, що на Львівщині, відбувся перший тур змагань, у якому зійшлись команди групи «А» та групи «Б». Нетішинці, граючи з чемпіоном аматорської ліги Черкаською «Золотоношею», поступились з рахунком 3:2,  хоча перші дві партії виграли. Не стачило досвіду. Але характеру команді не позичати. З бронзовим призером першості Котовською «Бірзулою» перипетії були на користь наших волейболістів: 3:1. Далі цей рахунок дуже полюбився команді Мазурова. Вони здолали з тим самим рахунком призерів дефолімпійських ігор, срібних призерів чемпіонату України команду «Інваспорт» з Житомира. Поступився нашим волейболістам і Миколаїв­ський «Водоканал».

 Як кажуть, смак приходить під час гри. Тепер команда намітила амбітну мету потрапити до числа призерів вищої аматорської ліги. Другий етап, який пройде в лютому в Нетішині, зведе наших волейболістів з командами «Водник» з Рівного, «Сокіл-Газовик» з міста Сокаль та «Омегою» зі Львова.

Віктор Гусаров