Конкурс професійної майстерності серед інструкторів НТЦ його організатори приурочили Дню енергетика. Загалом у ньому взяли участь 8  осіб з числа інструкторів-методистів та інструкторів-сумісників, стаж самостійної роботи яких на займаній посаді в навчально-тренувальному центрі  становить не менше одного року. Свою ерудицію конкурсанти мали проявити на трьох етапах: тестування, розробка навчально-методичних матеріалів на тему за професійним напрямком, проведення практичного заняття за розробленою темою. Сукупність набраних балів за виконання всіх трьох завдань і була перепусткою до призового місця.

Шлях до нього був воістину випробувальним і тривалим. За десять днів до початку тестування учасники отримали всі 150 запитань, які охоплювали широкий спектр тем і напрямків: знання нормативних документів з охорони праці, пожежної безпеки, культури безпеки, по роботі з персоналом, системного підходу до навчання, системи підготовки персоналу у відповідності до об’ємів знань, регламентованих посадовими інструкціями ІП НТЦ. В день тестування конкурсанти отримували по 30 запитань, відібраних членами комісії із загальної кі­ль­ко­сті запропонованих. Протягом го­­дини на них потрібно було дати письмові відповіді, кожна з яких, за умови результативності,оці­ню­ва­лась одним балом.

На другому етапі інструктори розробляли навчальну тему за професі­йним напрямком учасника, яка раніше не застосовувалася на практиці. Свої пропозиції учасники викладали як на паперових, так і електронних носіях, конкурсна комісія оцінювала роботи протягом трьох днів.

Вінцем конкурсу стала демонстрація учасниками своєї викладацької майстерності під час проведення заняття за ними ж розробленими темами. Для цього відводилася одна академічна година та ще 10-15 хвилин для відповідей на запитання членів комісії.

І ось всі митарства позаду, під­сумки підбито, імена тих, хто випередив колег у суперництві, відомі.

Згідно з рішенням комісії переможцями і призерами конкурсу професійної майстерності серед інструкторів НТЦ з присвоєнням звання «Кращий інструктор року» визнано інструктора 2 категорії ВНМЗ Ларису Тимчук (на фото), інструктора 2 категорії ВПРП Павла Закандаєва та інструктора 1 категорії ВПОП Андрія Присяжнюка, які посіли 1-3 місця відповідно.

Згідно з «Положенням про проведення конкурсів  професійної майстерності персоналу ДП НАЕК «Енергоатом» усі троє отримають передбачену ним грошову винагороду.

Ольга Сокол