Нещодавно ми розповідали про успішні виступи на змаганнях різного рангу майстра спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, інструктора-методиста спорткомплексу «Енергетик» Аркадія Бухтійчука. А сьогодні атлет прийшов розповісти про  атлетів, які тренуються з ним пліч-о-пліч і певною мірою є «вихованцями» Аркадія, як тренера. Взяв слово вихованці в лапки, адже важко називати цим словом людину, якій ось-ось виповниться п’ятдесят, а він є активним спортсменом, тай ще яким. Шістсот тридцять кіло­грамів в сумі триборства набрав Володимир Чорнобай на Кубку  України в Мелітополі, який зібрав під свої знамена понад 180 спортсменів. Наш земляк, заступник  начальника тепломеханічного відділу ЗАТ «Техенерго» у своїй ваговій і віковій категорії був кращим, довівши, що вік – поняття для тих, хто не хоче дбати про себе.

Ще один спортсмен з Нетішина  приватний підприємець Євген Мала­фієнко у ваговій  категорії до 82 кілограмів в безекіпірувальному дивізіоні був найкращим. Його сума у триборстві 542,5 кілограма піднесла атлета на першу сходинку п’єдесталу перемоги.

Працівник енергоремонтного підприємства ХАЕС Роман Медведчук, виступаючи в екіпірувальному дивізіоні серед аматорів, встановив рекорд України в становій тязі. Результат промовистий – 230 кілограмів і норматив майстра спорту України.

В грудні в місті Коломия відбулись змагання на Кубок України під егідою державної федерації пауерліфтингу. І знову нетішинці проявили­ себе з найкращого боку. Зокрема працівник місцевої філії енергомереж Володимир Сміщук у ваговій категорії до 110 кілограмів не мав  гідних конкурентів і виборов перше місце з сумою триборства 867,5 кіло­грама. Це молодий перспективний атлет, у якого попереду не одне досягнення. Цього разу він присів з вагою 335 кіло­грамів, у жимі лежачи підняв двох­-сотп’ятикіло­грамову штангу і в становій тязі показав результат у 327,5 кілограма.

Клуб пауерліфтингу «Легіон» в Нетішині існує понад 10 років. Тут виховано плеяду видатних атлетів, рекордсменів України та світу. Нині в клубі 12 активних спортсменів. Серед яких заслужений майстер спор­ту Олена Дмитрук, майстри спорту Володимир Сміщук, Сергій Козловський  та Віктор Пастухов,  Роман Медведчук, і тренер на громадських засадах майстер спорту міжнародного класу Аркадій Бух­тійчук (останні чотири – представники ХАЕС).