Нетішинські школярі є постійними учасниками обласного етапу Малої академії наук, успішно захищаючи в Хмельницькому честь своїх шкіл та міста. Нещодавно майбутніх учасників обласного етапу МАНу запросили на зимову сесію заочної школи Хмельницького територіального відділення МАН з метою залучення  обдарованої молоді до науково-дослідницької роботи. Цього року учасниками сесії від Нетішина стали учні зош №4  десятикласниця  Ольга Мороз та представ­ники випускних класів Ліза Козак, Катерина Коробейник, Юрій Романік, Олександр Чернишев та Олена Шпак.

Нетішинці взяли учать у роботі відділень філології і  мистецтво­знавства та  хіміко-біологічного.

Сесія була організована за сприяння обласного управління освіти і науки Хмельницької ОДА при допомозі обласного Центру науково-технічної творчості, при якому діє відділ науково-дослідницької роботи  з обдарованою молоддю «Мала академія наук». Заняття в секціях проводили викладачі вищих навчальних закладів Хмельниччини. Нетішинці були активними, ініціативними і добре зарекомендували себе під час цих навчань.

Сесія видалась надзвичайно насиченою, адже крім занять було у МАНівців інтелектуальне дозвілля, під час якого їх вітали дитячі колективи Хмельницького обласного палацу творчості, Дід Мороз  із Снігуркою, переможці різноманітних мистецьких конкурсів. Крім цього відбулась дискотека «Танцюємо без перерви», різноманітні конкурси тощо.

Посприяли у організації сесії і працівники Хмельницького обласного спеціалізованого ліцею-інтернат для обдарованої молоді, представивши гарні теплі кабінети для роботи, належні умови для сну і харчування.

Дводенне навчання дало можливість нетішинцям поглибити знання з базових дисциплін, додало впевненості у їх участі в Малій академії наук, здружило дітей.

Петро Шелепало,

керівник групи юних МАНівців м. Нетішина