Вшосте під час Різдвяних канікул в Нетішині проводились змагання кращих юних волейболістів України. Щороку рівень турніру зростає. Цього разу з’їхались вісім кращих команд, які представляли такі міста як Харків, Полтаву, Чер­нігів, Дніпропетровськ, Рівне, а також волейболісти з Житомирської та Вінницької областей. Взяла участь і чемпіон Білорусії  команда м. Гродно.

Учасники були розбиті на дві групи, переможці яких зрештою зійшлись у боротьбі за призові місця. Саме білоруські юнаки і вибороли першість. Другою була команда Харківського училища фізичної культури, третьою – Дніпропетровського училища фізвиховання. Нетішинці зайняли четверте місце, як, зрештою і четверту позицію в чемпіонаті України. Про гостроту та рівень зустрічей говорить і той факт, що чемпіони України  команда м.Полтави лише шоста, а бронзовий призер першості України – команда Чернігова замкнула вісімку.

Хочеться подякувати керівництву ХАЕС в особі М.Панащенка за надану можливість провести турнір, голові профкому М.Гуку, який постійно піклувався про організацію турніру і відвідував змагання, директору СК «Енергетик» С.Балаяну та директору КДЮСШа В.Кравчуку, які безпосередньо займались із командами, представили кубки, медалі та грамоти переможцям. Гарні буклети та книги про місто представила міська влада. Щороку перед учасниками турніру демонструють свої композиції учасники танцювального ансамблю «Шарм». Не зрадили традиції і цього разу.

Велику частку вкладають в розвиток волейболу голова спілки підприємців Славутчини «Край» С.Супрунюк, який взяв шефство над гостями з Білорусії та придбав призи для кращих гравців турніру, генеральний менеджер будівельної компанії «Хохтиф» у Східній Європі  Т. Шмідт, який надав кошти для проведення змагань.

Як відзначили тренери  команд-учасниць змагань, за рівнем організації та представництва цей турнір став одним з кращих в Україні.

Сергій Танцюра,  член спортивно-масової комісії профкому ХАЕС