За словами заступника головного інженера ЕРПу з ТМО Олександра Омельчука, енергоремонтний підрозділ нині готується до нової ремонтної кампанії на енергоблоці №2. Зокрема здійснюється комплектація обладнання, готуються графіки для кожної структурної одиниці, проводиться навчання персоналу на базі НТЦ. Так, спеціалісти підвищують кваліфікацію, кожен працівник проходить обов’язкові навчання з охорони праці, пожежної безпеки тощо. Значна частина персоналу зайнята на здійсненні планових поточних ремонтів згідно з річ­ними графіками.

Персонал з надією дивиться у майбутнє, а саме у найшвидше спорудження 3-го та 4-го енергоблоків. На складах ВП ХАЕС є чимало обладнання для майбутніх енергоблоків, яке потребує обстеження, ревізії, документального підтвердження його робочого стану. Чимало фахівців зайнято саме цією роботою.

О.Омельченко підтверджує, що персонал готовий виконати найскладніші операції і забезпечити ремонтний процес знаком якості.

Зауважимо, що з нагоди Дня енергетика наш співрозмовник був відзначений нагрудним знаком «Почесний працівник атомної енергетики».

Фото Валерія Валуєва