Вісімнадцятий турнір на приз газети «Перспектива» завершився. 1993 року ми написали перший звіт про турнір. В ньому такі рядки: «У минулі вихідні завдяки працівникам спорткомплексу «Енергетик» проведено турнір з футболу серед школярів міста для двох вікових груп 1978-79 та 1980-81 років. Крім шкільних команд в турнірі взяли участь старша і молодша групи секції «Олімп», що функціонують при міському палаці спорту. Старші школярі виступали у двоколовому турнірі. Перемогли юні спортсмени «Олімпу». На другому місці футбо­лісти СШ №2 і третя позиція за СШ №3. Серед тих, хто відзначився, - воротар Олександр Матвейчук, захисник Тарас Полянський, нападаючий Андрій Максимчук. Кращим гравцем визнаний Юрій  Яремчук. Найбільше м’ячів забив Володимир Трушкін...»

Далі йшов перелік тих, хто відзначився в молодшій групі. Отож, нині першим учасникам турніру по тридцять років. А тим, хто представляв колектив ХАЕС,  за сорок і більше. Однак, спостерігаючи цьогоріч фінальний матч, у якому грав п’ятдесятилітній Сергій Антипович Шершень, говорити щось про вікові особливості не хочеться – це молодечий запал, вдумливі передачі, пристойні швидкості. Дай Боже кожному такої фізичної форми!

Отже, понад сто двадцять фіз-ку­льтурників Хмельницької АЕС    вели спір за спортивні відзнаки. До    півфіналу потрапили команди ЗДПО та Збірної відділів, які зіграли між собою з рахунком 2:6 на користь­ останніх, і спортсмени ЦРБ та кома­н­­ди СК+КДЮСШа. Дружина спорт­-комплексу була сильнішою 4:1.

За третє місце поборолись пожежні і команда цеху радіаційної безпеки. Вже на 10 секунді м’яч влетів у ворота ЦРБ. Але наступний перебіг подій було важко передбачити: за якийсь час рахунок зріс до непристойного – 7:2 на користь фізкультурників ЦРБ. Здавалось, гра зроблена. Однак пожежні знайшли сили, аби крок за кроком скорочувати відрив. Голи на будь-який смак побачили присутні на трибуні. За хвилину до завершення поєдинку рахунок скоротився до одного м’яча. Звести основний час до нічиєї пожежним не вдалось. Відзначимо, що в команді ЦРБ грав головний голеадор турніру Віталій Шпарук, на рахунку якого сім забитих м’ячів. Ще один гравець команди Микола Кузьмінчук має на рахунку п’ять гольових відзнак.

Фінальна гра відзначалась більшою внутрішньою напругою, адже у двобої зійшлись найсильніші колективи турніру. Збірна відділів гідно протистояла об’єднаній   команді СК+КДЮСШа, але дати справжній бій не змогла. За рахунку 1:1 невдалий маневр виконує воротар, що призводить до чергового голу. Зрештою, намагання допомогти команді знову ж таки не йде на користь грі і СК+КДЮСШа святкують перемогу з рахунком 3:1. В    команді гарно взаємодіяли С.Шершень, Д.Кравчук, В.Дебопре. Віктору Дебопре цього дня виповнилось 35 років. Він відсвяткував його перемогою і отримав медаль за перше місце у турнірі, а команда вирі­шила передати Кубок саме цьому гравцеві. Медалі срібного відливу дістались команді ЦРБ, а бронзового – дружині ЗДПО.

Хочеться подякувати організаторам турніру – керівництву Спорткомплексу С.Балаяну та В.Карпюку за постійне опікування турніром. Відзначимо роботу суддівського колективу, до якого увійшли Роман Форсюк, Євген Стасюк, Валентин Лисюк та Артем Вецало, а також головний суддя змагань Дмитро Кравчук.

Віктор Гусаров

Фото автора

На  знімку:  команда-переможець