Аналізували заходи з  продовження експлуатації першого енергоблока

На Хмельницькій АЕС відбулась перевірка стану робіт з продовження терміну експлуатації пешого енергоблока, у якій взяли участь директори ряду департаментів НАЕК «Енергоатом» та керівники відповідних підрозділів Рівненської, Запорізької та Хмельницької АЕС. За словами фахівців, з 15 енергоблоків, які нині експлуатуються, шість вже отримали ліцензії на продовження строку служби, до 2020 року їх повинні отримати ще кілька мільйонників, серед яких і №1 Хмельницької АЕС. Зараз це питання перебуває під особливим контролем. Усі намічені заходи планується реалізувати на основі  «Загального плану-графіка підготовки енергоблока №1 ВП ХАЕС до продовження експлуатації у понадпроектний строк». У підготовці до продовження терміну експлуатації важливий досвід колег з інших вітчизняних АЕС, де вже одержали ліцензію на експлуатацію енергоблоків після закінчення терміну їх експлуатації. Гарної оцінки заслужили дії спеціалістів  Рівненської, Южно-Української та Запорізької АЕС, які причетні до реалізації основних заходів, що сприяли наданню дозволу на подальшу експлуатацію енергоблоків.

У ході роботи з фахівцями голова комісії, директор з продовження експлуатації, виконавчий директор з виробництва НАЕК «Енергоатом» Тарас Ткач наголосив на тому, що наради з питань продовження терміну експлуатації вітчизняних енергоблоків дають можливість використовувати набутий досвід колег.

Під час аналізу ситуації з продовження терміну експлуатації першого енергоблока ХАЕС активно обговорювався другий етап реалізації «Програми перевірки стану робіт з продовження терміну експлуатації енерго­блока АЕС». Усі напрацювання, рекомендації, зроблені членами комісії, будуть представлені у відповідних документах.

Наш кор.