Англійська – мова спілкування

На Хмельницькій АЕС розпочали підготовку фахівців для співпраці з компанією Westinghouse у рамках будівництва пілотного енергоблока AP1000. Одним із беззаперечних аспектів успішної співпраці є знання англійської мови.

З цією метою на базі навчально-тренувального центру розроблено та запроваджено курси вивчення англійської мови. Активна співпраця з Паризьким центром Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують АЕС (ВАО АЕС-ПЦ), стала ще однією підставою для розробки курсу іноземної мови для фахівців ХАЕС.

Курс охоплює різні мовні аспекти, зокрема, атомники вивчатимуть лексику та термінологію, пов’язану з виробничими аспектами та технологічними процесами. Важливу увагу приділятимуть сприйняттю інформації на слух та читанню. Пригадають під час курсу й основи граматики. Проте основний акцент інтер­активного курсу полягатиме у розмовній практиці, зазначила інструкторка навчально-тренувального центру Лариса Гринюк.

Комплексний курс унікальний, вирізняється поглибленим вивченням тем, необхідних атомникам, які безпосередньо займатимуться впровадженням технології компанії Westinghouse на майданчику Хмельницької АЕС та співпрацюватимуть з іноземними експертами ВАО АЕС.

Перші групи персоналу ХАЕС розпочали навчання, яке триватиме упродовж десяти місяців. Декілька разів на тиждень заняття проводяться для керівників вищої та середньої ланки управління, а також для перспективних молодих фахівців. По закінченню курсу фахівці пройдуть тестування, яке виявить їх рівень володіння іноземною мовою.

Вивчення мови – процес безперер­- вний, отож, надалі працівники ХАЕС зможуть самостійно удосконалювати свої знання, спілкуючись з іноземними колегами.

Юлія Тараторкіна