Армспорт здобуває прихильність

Відкритий Кубок міста з армспорту, що вперше проводився у Нетішині на території паркової зони в районі спортивного комплексу ХАЕС, зібрав понад 60 провідних рукоборців трьох областей з чотирнадцяти населених пунктів України. Згодом з’ясувалось, що сюди приїхала половина збірної України з армспорту, чемпіони і призери республіканських та світових першостей.

Почесним гостем спортивного заходу був восьмиразовий чемпіон світу, семиразовий чемпіон Європи Олег Жох. Спортсмен високо оцінив організацію змагань, поділився емоціями від екскурсії на Хмельницьку АЕС, яка зацікавила чемпіона і запевнив, що залюбки братиме участь у таких заходах і надалі, бо знає спортсменів міста, тренується поруч з ними.

Генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра, вітаючи учасників змагань, побажав успіху та перемоги найсильнішим, а всім іншим - не зупинятись на досягнутому та з кожним роком ставати кращими.

Голова ППО Михайло Гук висловив впевненість, що усі присутні отримають задоволення від участі, споглядання за змаганнями.

І його слова виявились пророчими. Не дивлячись на неодноразові перерви, викликані рясним дощем, рукоборці продемонстрували безкомпромісну боротьбу, тактичне володіння міні дуелями, силу.

Учасники змагались у відповідних вагових категоріях на праву та ліву руки, у абсолютній категорії тощо.

Досвід та спец­підготовка були на боці знаних майстрів цього виду спорту. Хіба встоїш проти чемпіона світу Сергія Стасюка з Рівного, або ветерана і переможця чемпіонату Європи з Кам’янця-Подільського Олександра Медведєва? Ще юніором на чемпіонаті світу 2014 року почав виступати і перемагати хмельничанин Юрій Юнчик. Славутчанин Михайло Рубан є чемпіоном Хмельниччини…

Серед чоловіків у боротьбу за призові місця нетішинці цього разу не зуміли втрутитись. А от працівниця хімічного цеху ХАЕС Маргарита Коберник посіла друге місце.

Кубок Нетішина з армспорту став справжнім святом для шанувальників рукобрства, здорового способу життя, сили і витривалості.

Відзначимо ентузіазм цілої групи нетішинців, в числі яких тренер з плавання і депутат міськради Анатолій Олійник. За дуже короткий час були підготовлені відповідні снаряди для змагання, організовано спонсорів. Серед них виділимо Раду молоді ППО ХАЕС, ГО "Успішна молодь" та армспільноту Нетішина, які доклали левову долю зусиль у організацію змагань.

Генеральний директор ХАЕС А.Козюра та міський голова  О.Супрунюк зазначили, що є всі підстави проводити такий турнір і надалі, адже це сприяє розвитку рукоборства у місті.

Фото Віктора Гусарова та Юлії Тараторкіної