Бібліотеки міста отримають доступ до всесвітньої павутини

Дев’ятого лютого програма «Бібломіст» оголосила 620 бібліотек, які пройшли конкурсний відбір на отримання комп’ютерного обладнання і будуть модернізовані до осені 2012 року.

У Хмельницькій області переможцями  третього раунду конкурсу­  «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного до­ступу до Інтернету» стали вісім ЦБС.

У числі переможців і Нетішинська міська ЦБС. Це означає, що центральна міська бібліотека та три філії (міська бібліотека для дітей, міська бібліотека для юнацтва та міська бібліотека №3) у рамках проекту отримають 15 комп’ютерів, 15 комплектів навушників та веб-камер, ліцензійне програмне забезпечення, принтери та сканери та інше обладнання для створення локальної мережі.

Зауважимо, що Хмельницька АЕС виступила гарантом у наданні певних послуг Нетішинській ЦБС на попередньому етапі розгляду конкурсу.

Впродовж дії програми бібліотеки міста надаватимуть безкоштовний доступ до Інтернету своїм користувачам та реалізовуватимуть нові бібліотечні послуги, які задовольнятимуть потреби конкретних груп населення.

Працівники міської ЦБС завжди творчо працюють та впроваджують нові ідеї, щоб перетворити бібліотеки міста на затишні і комфортні місця для навчання та відпочинку з використанням комп’ютерів, Інтернету, та наданням однакового доступу до інформації для розвитку, культурного збагачення, господарської діяльності та поінфомованості усім членам громади. 

Власна інформація