Без труда немає… медалей

«Без труда нема плода», «під лежачий ка­мінь вода не тече» - ці прислів’я, з дитинства знайомі кожному, повною мірою стосуються художньої гімнастики. За лаштунками такого граційного виду спорту – копітка довготривала праця­. І навіть літні канікули у спортсменок тривають зовсім недовго, адже у вересні – початок змагального сезону, і саме час показати публіці нові програми.

Напередодні дня фізкультури і спорту неті­шин­ські гімнастки взяли участь у турнірі у м. Рівне. Традиційні змагання спортивного клубу «Золота осінь» присвячені шестиріччю його заснування. Представниці усіх відділень клубу, що діють у різних містах Рівненської та Хмельницької областей, а також гімнастки з м. Луцьк змагалися у різних вікових категоріях, які також градуються за складністю та кіль­кістю виконаних видів.

На килим вийшли найменші гімнастки, декому нема ще й чотирьох років. Це їх перші змагання, і так важливо подолати хвилювання, набратися хоробро­сті і виступити перед стіль­кома глядачами. Стар­ші гімнастки виконували вправи з предметами: скакалкою, обручем, м’ячем, булавами і стрічкою.

В одній із найчисельніших категорій – гімнаст­ки 2010 року народження, категорія «В» – неті­шинки зайняли ледь не увесь п’єде­стал (Юліана Васильчук, Злата Форсюк, Олександра Горлова). У найсиль­нішій категорії «А» серед гімнасток 2012 р. н. – кубки за два найвищих результати також дісталися вихованкам Дар’ї Орловської – Софії Сторожук та Вік­торії Рубас. Серед гімнасток­ 2013 р.н. перемогу здобула Маргарита Гундар. Змагання ознаменували початок сезону, виявили результати роботи за літо, а далі – доопрацювання нових програм, їх ускладнення під час тренувань. Вже декілька років поспіль неті­шинські гімнастки тренуються у спортивній залі ЗОШ №4. Від моменту появи спортивного клубу з художньої гімнастики у нашому місті цей вид спорту користується неабиякою популярністю. Щодня тут відточують майстерність чотири різновікові групи гімнасток.

Днями на своє перше тренування прийшли малюки, усі вони з різними природними даними. За словами Дар’ї Олександ­рівни, бути обдарованим у цьому виді спорту недостатньо, за успіхом –завжди важка багатогодинна праця. І її вихованки, розуміючи це, вже не уявляють своє життя без художньої гімнастики. Разом вони подорожують Україною, відвідуючи турніри у Закарп­атті, Києві, Львові та інших містах. І навіть влітку значна частина часу присвячена саме художній гімнастиці. Адже це час для тренувальних зборів, де в режимі інтенсиву діти здобувають нові вміння, щоб восени таки потримати в руках омріяний кубок за перше місце.

Власна інформація