Бездіяльність також буває злочинною

Про новоявлених «дітей лейтенанта Шмідта» ми розповідали у одному з номе­рів газети. Діяльність таких нуворишів здебільшого можлива через бездіяльність служб, покликаних дотримуватись букви закону.

Подекуди бездіяльність межує із злочином. Саме тому генеральний директор ВП ХАЕС звернувся до суду із скаргою на бездіяльність слідчого, який не здійснив виконання покладених на нього обо­в’язків. А саме: не зареєстрував у від­повідності із законом в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинення кримінальних пра­вопорушень та інших подій факту протиправних дій з боку Валерія Валерійовича Медведя в ніч з 18.12.2020 на 19.12.2020, а за результатами подій ночі з 27.11.2020 на 28.11.2020 складено протокол про адміністративне право­порушення за статтею 186 КУпАП (самоуправство), що нівелює суть протиправних дій. При цьому обвинувачуваний визнав скоєне ним правопорушення, про що засвідчено в протоколі притягнення до адміністративної відповідаль­ності.

На підставі викладених обставин суд постановив:

«Скаргу Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», від імені і за дорученням якого діє відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» на бездіяльність уповноважених осіб відділу поліцейської діяльності №1 Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області  задовольнити.

Зобов'язати уповноважених осіб відділу поліцейської діяльності №1 Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за заявою (повідомленням) ВП ХАЕС від 21.01.2021 №45-30-128/930 тa розпочати досудове розслідування, в порядку тa у строки, встановлені ст. 214 КПК України.