У транспортному цеху ХАЕС функціонує бюро безпеки руху і охорони праці, основними напрямками діяльності якого є дотримання вимог нормативних документів, що на сьогодні діють у нашій державі. За словами заступника начальника транспортного цеху Ігоря Дмитришина, вся робота направлена на недопущення дорожньо-транспортних пригод, контроль належного технічного стану автотранспорту для забезпечення безперебійної та наді­йної експлуатації, реалізацію політики ХАЕС з питань охорони пра­ці, пожежної безпеки. Пріоритетними напрямками ро­боти бюро є забезпечення права праці­вників транспортного цеху на охорону здоров’я, на запобігання нещасних випадків у процесі виробництва тощо.

Працівники бюро безпеки руху і охорони праці працюють з документацією, яка регламентує виконання завдань, що стоять перед транспортним цехом. Плідною була робота над отриманням ліцензії на перевезення вантажів та пасажирів як на внутрішніх, так і на міжнародних маршрутах. Термін дії такого документу закінчиться у 2012 році. Особлива увага також звертається на навчання та підготовку водіїв для виконання виробничих завдань. Крім доставки пасажирів, вони беруть участь у транспортуванні важких негабаритних та небезпечних вантажів.

Медичні працівники перед кожним виїздом водіїв, машиністів та їх помічників проводять  медичні огляди. Це є важливою складовою безпеки руху. Для одержання права на проведення такого виду діяльності вони пройшли відповідну підготовку в Українському центрі безпеки дорожньо­го руху, який знаходиться у Києві.

Перед виходом автотранспорту на маршрути механіки транспортного цеху постійно проводять ретельний огляд його технічного стану. Аналогічні процедури передбачені і під час  повернення всього рухомого складу до автопарку. Високої оцінки заслуговує робота інженерів з безпеки руху Василя Ярмолюка, Олександра Степанюка, фельдшера Олександра Калежнюка, механіка контрольно-технічного пункту Василя Мирончука та ін.

Ігор Дмитришин наголосив, що сьогодні багато уваги спрямовано на недопущення дорожньо-транспортних пригод. Під особливим контролем перебувають залізничні переїзди, якими користуються водії транспортного цеху. Нещодавно працівники бюро безпеки руху та охорони праці транспортного цеху спільно з працівниками дорожньої інспекції провели їх обстеження. Всі зауваження були враховані. В основному залізничні переїзди відповідають всім основним вимогам та нормам.

На завершення  заступник начальника транспортного цеху Ігор Дмитришин сказав: «Всі працівники транспортного цеху налаштовані на успішне виконання виробничих завдань. Своє професійне свято вони зустрічають із вагомими здобутками. Серед яких – безпека дорожнього руху та безаварійність».

Наш кор.

На знімку Олександра Шустерука: проводиться нарада працівників бюро безпеки руху та охорони праці з вибору маршруту перевезення негабаритних вантажів із складу металу на проммайданчик ХАЕС.